Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Life 1 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Droom je dat je haar wordt afgeknipt? Dit is wat deze nachtmerries echt betekenen

Last van vervelende nachtmerries, die ook nog eens gaan over je uiterlijk? Super naar en zonde van je nachtrust. Misschien dat je beter door kan slapen als je weet wat de betekenissen achter deze nachtmerries zijn.

Beauty nachtmerries

We worden bijna allemaal wel eens zwetend wakker door een nachtmerrie. Middenin de nacht jezelf moeten overtuigen dat wat je net gedroomd hebt niet echt is, is niet relaxed. Misschien dat je minder in paniek bent als je weet wat er achter deze dromen zit.

1. Je tanden vallen uit

Deze droom komt vaak voor. Je tanden zijn natuurlijk het begin van vertering, omdat je je eten ermee kauwt. Als je droomt dat je tanden uitvallen, betekent dit het je niet lukt om iets te ‘verteren’ wat er in je leven gebeurt.

Of het nu een relatie is waar je uit moet, maar het lukt je niet om de knoop door te hakken. Of je bent niet tevreden met je baan, maar het lukt je niet om een nieuwe te vinden, het kan vanalles zijn. Het betekent dat gebeurtenissen je overkomen, in plaats van dat je controle neemt.

2. Je haar valt uit of wordt afgeknipt

Het uitvallen van je haar in een droom staat symbool voor angsten. Haar en nagels zijn namelijk een van de weinige dingen aan ons lichaam die nooit stoppen met groeien. Wanneer dit dus uitvalt, betekent dit je contact verliest met een bepaald onderdeel van jezelf.

Het afknippen van je haar staat symbool voor een grote verandering. Ons gezicht is de expressie van wie we zijn. Als je haar afgeknipt wordt, betekent dit dat je aan mensen wilt laten zien wie je daadwerkelijk bent.

Deze droom kan ook betekenen dat je teveel nadenkt. Het knippen van je haar kan betekenen dat je een deel van je gedachten wilt of moet loslaten.

3. Je hebt een enorme uitslag

Deze droom wilt je laten inzien dat je je kwetsbaar voelt. Daarnaast staat deze droom ook symbool voor angsten.

Dit kan een uiting zijn van angsten die veroorzaakt worden door dingen die in de wereld gebeuren, of iets wat dichterbij je ligt. Misschien word je gepest, of ben je bang een vriendin of familielid te verliezen.

4. Je krijgt een grote puist

Een puist is een onzuiverheid vanbinnen. Er is iets aan de hand in je leven dat eruit moet, maar wat je niet laat gaan. Dit kan fysiek zijn, bijvoorbeeld omdat je teveel drinkt of slecht eet. Maar het kan ook iets persoonlijks zijn wat niet goed voor je is. Ga bij jezelf na of dat je met mensen omgaat waardoor je je ongelukkig voelt.

Wat in ieder geval zeker is, is dat deze droom alleen komt wanneer het niet langer kan. Waar deze droom ook voor staat, het betekent dat je het niet langer kan negeren.

5. Je oog wordt eruit geprikt

Deze hele nare droom betekent meerdere dingen. Het is belangrijk om welk oog het gaat. Je rechteroog staat in contact met de linkerkant van je brein, de rationele kant. Dus wanneer dit oog uitgeprikt wordt, betekent dat dat je dingen niet logisch ziet.

Je linkeroog staat in contact met de rechterkant van je brein, je creatieve kant. Dit betekent dat je dingen niet met je verbeelding kan zien. Misschien voel je je inspiratieloos. Loop dan een andere route naar de supermarkt, of kook een nieuw gerecht.

6. Je bent publiekelijk naakt

Dit is een hele bekende droom. Wanneer we naakt zijn, zijn we onszelf. Toch laten de meeste mensen een persoonlijkheid zien door middel van hun uiterlijk. Maar wanneer je naakt bent, kan je alleen je waarheid van je lichaam laten zien in plaats van de persoon die je doormiddel van je kleding uitstraalt. Dit laat je kwetsbaar voelen.

Als je deze droom (vaak) hebt, dan is het tijd om een beetje self-love in je leven te brengen. Treat yo self, ga op vakantie, doe een maskertje op of iets dergelijks. Zorg er in ieder geval voor dat je vanaf nu alleen nog maar fijne dromen hebt.

5 redenen waarom vrouwen met blond haar succesvoller zijn in het leven

Popsugar