Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 17 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Aha! Dit is de betekenis achter alle bijnamen van Mocro Maffia

Muis, Tatta, Potlood, Komtgoed: grote kans dat je direct weet dat we het over Mocro Maffia hebben. Seizoen 3 is inmiddels weer afgelopen en wij kunnen niet wachten op het nieuwste seizoen. In de tussentijd vroegen wij ons af waar die toch wel bijzondere bijnamen vandaan komen. Raad eens? Wij hebben het ontdekt en delen het graag met je.

Zo zijn alle bijnamen van Mocro Maffia tot stand gekomen.

Bijnamen in Mocro Maffia

De Videoland-serie Mocro Maffia is bedacht door Achmed Akkabi (die zelf Paus speelt) en Thijs Römer. We hoeven het je vast niet te vertellen, maar het verhaal is geïnspireerd op het Marokkaans-Amsterdamse misdaadmilieu.

Vanaf seizoen 1 kunnen we al genieten van alle spannende gebeurtenissen – van moorden, complotten en verraad – die het gevolg zijn van het grote conflict tussen Paud en Potlood (Nasrdin Dchar). Anyway, als er één ding opvallend is aan deze serie, is het wel de bijzondere bijnamen die ongeveer iedereen heeft. Wie bedenkt het, en waar staat het voor? Wij zochten het uit.

1. Tatta

Tatta, gespeeld door Robert de Hoog, is de gevaarlijke rechterhand van Paus. Hij heeft zijn naam te danken aan het feit dat hij de enige Nederlander (tatta) is van het stel.

2. Potlood

Potlood (Nasrdin Dchar) is de boekhouder van Romano Tevreden (gespeeld door Mandela Wee Wee) en heet daarom Potlood.

3. Paus

In seizoen 3 van Mocro Maffia krijgen we te weten hoe Paus aan zijn naam komt. Hij was op schoolreis naar Parijs en bij de Sacré-Cœur besloot hij met klasgenoten een wedje te leggen. Hij moest de mijter van de priester zijn hoofd jatten en bleef daar vervolgens de hele dag mee rondlopen. Vanaf dat moment noemde iedereen hem Paus.

4. Komtgoed

Voordat het derde seizoen begon, werden we verrast met een miniserie. In de miniserie speelde Komtgoed de hoodfrol (gespeeld door acteur Marouane Meftah). Hij heet Komtgoed om te simpele reden omdat-ie dat altijd zegt.

Er komt nóg een miniserie van Mocro Maffia (voordat seizoen 4 begint)

5. Eiffel

Eiffel wordt gespeeld door Achmed el Jennouni en heet zo omdat-ie zo groot is. Zo simpel kan het zijn.

6. Taliban

In het derde seizoen van Mocro Maffia komt Nadira steeds dichter bij haar wraak op Taliban. Taliban heet Taliban omdat-ie zo radicaal is.

7. K.O.

K.O. wordt gespeeld door Walid Benmbarek, een ex-kickbokser. Da’s ook direct de reden waarom hij ook wel K.O. wordt genoemd.