Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 20 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Big Brother is terug! Dit is alles wat we weten over het nieuwe seizoen

Dit jaar was Big Brother voor het eerst terug op tv sinds 2006. Voor veel mensen een bekend concept, maar voor de jongere generatie was het nog nieuw. Reality-tv is inmiddels zó bekend en aanwezig dat het ook meteen bij deze jongeren een groot succes bleek te zijn. Het was zelfs zo populair dat Big Brother een nieuw seizoen krijgt.

Big Brother is watching you.

Big Brother

Voor de mensen die niet bekend zijn met Big Brother of wie even vergeten zijn waar het over gaat.. hier volgt een korte omschrijving:

Het programma kwam voor het eerst op tv in 1999. Dit programma was een van de eerste reality-shows ooit en zorgde daarom voor veel ophef. Na het eerste seizoen volgden er nog vele andere seizoenen, maar niet alleen in Nederland. Ondertussen wordt deze reality-hit in meer dan 80 landen uitgezonden.

Het programma volgt een groep mensen die voor een paar maanden samen in een huis verblijven. De groep wordt voortdurend gevolgd door camera’s en microfoons. Tot aan de finale worden er deelnemers weggestemd en degene die wint krijgt een geldprijs mee naar huis. Om dit geld bij elkaar te krijgen moet de groep verschillende opdrachten uitvoeren.

Een nieuw seizoen

Dit jaar keerde Big Brother al terug en het werd massaal bekeken, maar de kijkers hadden ook wat feedback. Hier is door de makers van het programma naar geluisterd, laten ze weten in een video. Fans vonden dat het programma wel wat spannender mocht zijn. Daarnaast krijgen de kijkers dit seizoen meer invloed. In de video horen we de bekende stem van Big Brother: ‘Ik ben terug en ik heb naar je geluisterd. Dus het mag nóg spannender? Oké, done! Met één druk op de knop pas ik alles in mijn huis aan.’ Bekijk hier de teaser:

Releasedatum

Op maandag 3 januari 2022 gaat het nieuwe seizoen van van start. Het programma krijgt een start op RTL4 en wordt daarna dagelijks op RTL5 uitgezonden. Daarnaast kunnen we weer de liveshows en 24/7 livestream bekijken op Videoland.

Wij gaan zeker weer kijken, jij ook?

OMG! Je gelooft nooit wat er gebeurd is tijdens de opnames van nieuw seizoen Temptation Island