Renée
Renée Gezondheid 21 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Waarom carpaccio perfect in je dieet past als je wil afvallen

Na de zomer is het altijd weer feest. Je begint wat slechter te eten (of zet je terrasdieet voort) en dan komt er een moment waarop je denkt: nu moet ik afvallen. Gelukkig hoef je niet alles wat je nu eet op te geven. Want wist je al dat je prima carpaccio kunt blijven eten?

En met carpaccio bedoelen we natuurlijke de rauwe runderlende waar je zo van smikkelt als je uiteten gaat. Lekker met wat pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en een te chille dressing… Dat kun je in ieder geval lekker blijven eten als je wil afvallen.

Waarom carpaccio prima is als je wil afvallen

Carpaccio is natuurlijk het lekkerste eten dat je je kunt voorstellen en geen haar op je hoofd die eraan denkt om het op te geven. Maar dit goddelijke gerecht is hartstikke goed voor je en wel om de volgende redenen:

1. Het is mager vlees

Kijk, we gaan je niet vertellen dat je iedere dag een bord met rood vlees naar binnen moet werken. Maar een voordeel van dit specifieke gerecht is dat het mager vlees is. En da’s een stuk beter voor de lijn dan bijvoorbeeld varkensvlees.

2. Er zit veel ijzer in

Als je een ijzertekort hebt is het helemaal geen verkeerd idee om carpaccio op het menu te zetten. Het ijzergehalte is namelijk twee keer zo hoog als je het vergelijkt met een kippetje.

3. De overige ingrediënten zijn ook niet zo erg

Eet je carpaccio? Dan mogen de pijnboompitjes en kaas natuurlijk niet ontbreken. Zo lang je het vlees niet compleet bedekt onder de toppings, is het helemaal niet zo erg om dit te eten. Er zitten namelijk ook goede voedingsstoffen in.

4. De eiwitten zijn mooi meegenomen als je sport

Gezond eten en sporten gaan hand in hand als afvallen nu je ding is. In 100 gram carpaccio zit 22 gram eiwit. Magere kwark heeft bijvoorbeeld 10,5 gram eiwit en zilvervliesrijst 9 gram. Natuurlijk zijn er meer producten die evenveel of zelfs meer eiwitten bevatten, maar dat betekent niet dat je dit niet kunt eten.

Lekkere carpaccio gerechten

Hoog tijd om goede carpaccio in huis te halen dus. Bovendien kun je het op zoveel verschillende manieren eten dat je iedere keer afwisselt. Ook niet verkeerd. Wat dacht je bijvoorbeeld van een salade met truffel? Of een pizza met bloemkool als bodem?

Deze wraps zijn ook onwijs lekker om op tafel te zetten:

Perfect als je healthy wil doen maar ook naar wat lekkers verlangt: carpaccio wraps voor lunch of diner

Extra gezondDieet vandaag