Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Entertainment 29 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is de bestbetaalde prinses in de Disneyland-parade

Een van de Disneyprinsessen die in de Fantasmic Show van het Amerikaanse Disney’s Hollywood Studios speelt krijgt hier flink meer voor betaald dan de andere acteurs. Dit is de spannende (en lichtelijk akelige) reden.

Je moet er wat voor over hebben…

De ultieme ervaring voor elke Disney fan

Er gaat niets boven op een Disneyfilm-marathon op een luie dag. Of je nou meer van de oude klassiekers bent of het liefst meteen naar de bioscoop rent voor de nieuwe versie van ‘The Little Mermaid’… bij Disney is er voor ieder wat wils.

De ultieme ervaring voor elke Disney liefhebber is natuurlijk een dagje (of zelfs meerdere dagen) in Disneyland of -world. Niet alleen is het park een magische plek door haar betoverende decor. Ook zijn er elke dag weer allerlei Disneyfiguren en de beste attracties te vinden en biedt het park het leukste entertainmentprogramma waarmee je gegarandeerd met een lach naar huis gaat. Een van onze favoriete onderdelen van dit magische programma zijn de parades.

De betoverende parades in de Disneyparken

Karakters van bijna alle Disneyfilms wandelen, dansen en zingen op praalwagens door het park heen en geven stuk voor stuk (omringd door talloze figuranten en dansers) een fantastisch optreden. Nu zijn wij niet de enigen die dit als een van de grootste hoogtepunten van het park zien. Het is voor velen een reden om urenlang van te voren klaar te gaan staan op de beste plekjes langs de route.

De felbegeerde baan als Disney prinses

De acteurs die in de parade spelen worden door middel van strenge selecties uitgekozen. Hiervoor is niet alleen een professionele acteursopleiding vereist, maar het liefst ook vaardigheden in verschillende talen een pre. De lucky few die door de selecties komen wacht zich een belangrijke taak, namelijk het betoveren van iedere bezoeker. In Disney’s Hollywood Studios is er één acteur die extra speciaal talent nodig heeft.

De bestbetaalde prinses van de parade

In de zogenaamde ‘Fantasmic Show’ in het Amerikaanse Disneypark wordt de parade – en dus de dag – afgesloten met een uitbundige vuurwerkshow. Om deze vuurwerkshow op een veilige manier uit te kunnen voeren vluchten alle acteurs (waaronder bijvoorbeeld Sneeuwwitje, Donald Duck, Peter Pan, Aladdin en Jasmine) zo snel mogelijk naar de binnen. Voor één acteur is dit helaas niet mogelijk, namelijk voor Ariel.

De Kleine Zeemeermin heeft in de show een zeemeerminnenstaart waardoor het niet mogelijk is om te lopen, laat staan te vluchten. Daarom wordt Ariel tijdens de show verstopt met een deken over haar hoofd en lichaam heen en moet ze de vuurwerkshow op een vrij gevaarlijke plek doormaken. Vrij risicovol, maar we moeten zeggen: Het levert hilarische beelden op. Om deze reden heeft ze wel een ander voordeel. Ze is hierdoor namelijk de bestbetaalde acteur van de show. Tja, je moet er wat voor over hebben…

@benchlandia

♬ original sound – Taryn Leigh Bench

Waarom jij na een bezoekje aan Disneyland Paris ook als volwassene met een glimlach naar huis gaat