Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 27 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de 10 spannendste Halloween-en horrorfilms bij Prime Video

Het is bijna Halloween en dat is natuurlijk de perfecte tijd voor een spannende horrorfilm. Je kunt naar de bioscoop, maar mocht je liever op je eigen bank liggen dan snappen we dat natuurlijk ook volledig.. lekker veilig in het comfort van je eigen huis. Daarom zetten wij de leukste horror-en thrillerfilms van Prime Video voor je op een rijtje.

SSSSPOOKY SEASON

Dit zijn de 10 beste Halloweenfilms bij Prime Video

Eng, bizar of een tikje luguber? Dat zijn de films die we zo onder elkaar zetten. Niet voor iedereen weggelegd.. maar voor de echte thrillseekers onder ons is zo’n film hartstikke welkom. Wil jij lekker griezelen aankomend weekend? Bekijk dan zeker een van deze films op Prime Video.

BINGO HELL

Iets angstaanjagends heeft zich gevestigd in de rustige wijk Oak Springs, en met elke nieuwe schreeuw van “Bingo!” valt een ander slachtoffer ten prooi aan zijn duivelse aanwezigheid. Naarmate de geldprijzen stijgen en het aantal lijken toeneemt, moet Lupita het beangstigende besef onder ogen zien dat dit spel echt een spel is waarbij er maar één winnaar is.

MY BEST FRIEND’S EXORCISM

Het is 1988. Tweedejaars Abby en Gretchen zijn beste vriendinnen sinds de vierde klas. Maar nadat een avondje naaktzwemmen rampzalig misloopt, begint Gretchen zich… anders te gedragen. Ze is humeurig. Ze is prikkelbaar. En er gebeuren steeds bizarre dingen als ze in de buurt is. Abby’s onderzoek leidt haar naar een aantal onthutsende ontdekkingen – en tegen de tijd dat het verhaal zijn angstaanjagende ontknoping bereikt, zal het lot van Abby en Gretchen bepaald worden door één enkele vraag: Is hun vriendschap sterk genoeg om de duivel te verslaan?

BLACK AS NIGHT

Een inventief tienermeisje laat haar kindertijd achter zich wanneer ze de strijd aangaat met een groep dodelijke vampiers in Black as Night, een actie-horror met een sterk sociaal geweten en een bijtend gevoel voor humor. Vijftien jaar nadat de orkaan Katrina New Orleans verwoestte, laat een nieuwe dreiging zijn sporen na in New Orleans in de vorm van doorboringswonden in de kelen van de kwetsbare ontheemde bevolking van de stad.

THE WITCH

New England, 1630. Wanneer een Engelse boer en zijn gezin naar een afgelegen stuk grond in de buurt van een donker bos verhuizen, gebeuren er vreemde en verontrustende dingen.

GET OUT

Chris (Daniel Kaluuya) een Afro-Amerikaanse jongen, reist met zijn blanke vriendin Rose (Allison Williams) naar het zuidelijk gelegen landgoed van haar familie om kennis te maken met haar ouders Missy (Catherine Keener) en Dean (Bradley Whitford). Een man ontdekt het donkere geheim van de ouders van zijn vriendin. Haar ouders zijn de vriendelijkheid zelve, maar er gebeuren steeds vreemdere dingen.

SPLIT

Drie jonge meisjes worden op klaarlichte dag gedrogeerd en ontvoerd. Ze worden wakker in een duistere kelder en ontdekken dat de man die ze er bracht Kevin heet. Kevin lijdt aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis en heeft er 23 onthuld aan zijn psychiater. Maar dat zijn ze niet allemaal, er is nog één die alle anderen wil overnemen en Kevin aanzet tot vreselijke misdaden.

A QUIET PLACE

Een familie moet gevaarlijke wezens vermijden die reageren op elk geluid. Zelfs gefluister of een voetstap kan fataal zijn. Evelyn en Lee zoeken een manier om terug te vechten.

THE GRUDGE

Een alleenstaande moeder en haar zoon nemen hun intrek in een leeg huis. Er blijkt echter een vloek op dit huis te rusten, doordat gewelddadige gebeurtenis demonische krachten heeft opgeroepen die grote schade aanrichten.

SCREAM

Twintig jaar nadat het rustige stadje Woodsboro werd afgeschrikt door een aantal gewelddadige moorden, worden de bewoners opnieuw geteisterd door een moordenaar, die zich achter het Ghostface masker schuilt met een groep tieners als doelwit.

MEN

Een jonge vrouw (Jessie Buckley) trekt zich na de dood van haar ex-man terug op het Britse platteland. Daar wordt haar rust verstoord wanneer het lijkt alsof iets of iemand haar stalkt. Wat begint als een sluimerende dreiging wordt een regelrechte nachtmerrie, waarin ze belaagd wordt door de demonen uit haar verleden.

MOLOCH

New England, 1630. Wanneer een Engelse boer en zijn gezin naar een afgelegen stuk grond in de buurt van een donker bos verhuizen, gebeuren er vreemde en verontrustende dingen. Wanneer Betriek in haar huis zonder enige aanleiding wordt aangevallen door een onbekende man, gaat ze op zoek naar een verklaring. Steeds vaker wordt ze geconfronteerd met onheilspellende gebeurtenissen. Een eeuwenoude legende lijkt haar familie te terroriseren. Kunnen ze aan hun lot ontkomen?

Check dus zeker even Prime Video aankomend weekend! Kijk je liever vanuit een lekker hotelbed? Wij hebben de leukste hotels (mét bingewaardige bedden) voor je op een rij gezet.

Dit zijn de 25 beste horrorfilms om je in de Halloween-spirit te krijgen