Audrey Garot
Audrey Garot Drankjes 9 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de voordelen van het drinken van appelazijn voor je gaat slapen

Het drinken van appelazijn of appelciderazijn wordt steeds populairder. Hoewel we weten dat dit drankje niet de allerbeste smaak heeft (verre van zelfs), heeft het toch veel gezondheidsvoordelen en daarom kunnen we dit drankje niet zomaar links laten liggen. Maar wat zijn die voordelen? Wij hebben het voor jou uitgezocht.

*Rent snel naar de winkel om appelazijn te halen*

Appelazijn voor het slapen

Het drinken van appelazijn is dus heel goed en brengt verschillende voordelen met zich mee. Drink elke avond voordat je gaat slapen een theelepel appelazijn en mix dit bijvoorbeeld met heet water, om alles uit dit drankje te halen.

1. Het helpt je bloedsuikerspiegel te stabiliseren

Onderzoek toont aan dat het drinken van appelazijn voor het slapengaan gunstig kan zijn voor mensen met diabetes. Neem ‘s avonds een theelepel appelazijn en de volgende ochtend zal je merken dat je bloedsuikerspiegel een stuk is gedaald.

2. Het kan een zere keel verzachten

Het griepseizoen is weer aangebroken en dat betekent dat er een grote kans is dat je vroeg of laat last krijgt van keelpijn. En er is niks zo vervelend als keelpijn. Als je hier last van hebt is het fijn om appelazijn in huis te hebben, dit kan namelijk helpen om bacteriën uit je keel te verwijderen. Op deze manier gaat je keelpijn een stuk sneller weg!

3. De kans is groot dat je beter slaapt

We zijn tegenwoordig allemaal zo druk en dat merken we ook aan onze nachtrust. We slapen onrustiger en liggen de halve nacht wakker. De kans is groot dat je met appelazijn wel een goede nacht tegemoet gaat. Doe de appelazijn samen met heet water en een lepel honing in een glas en drink dit voor het slapengaan voor een goede nachtrust.

4. Het helpt ‘s ochtends een slechte adem te voorkomen

Het kan voorkomen dat je af en toe wakker wordt met een slechte adem. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar misschien niet zo fijn. We got you! Neem voor het slapengaan een theelepel appelazijn, dit doodt namelijk de bacteriën en dan wordt jij ‘s ochtends wakker met een frisse adem.

5. Het helpt bij een verstopte neus

Een verstopte neus is helaas moeilijk te verhelpen. Je hebt het gevoel alsof je niet kan ademen en dat je zo de dag niet door kan komen. Heel herkenbaar.. Neem gelijk als je een verkoudheid voelt opkomen een theelepel appelazijn met een kopje heet water om de verkoudheid te voorkomen.

Ben jij toch niet overtuigd of vind jij de smaak niet zo lekker? Appelazijn is ook goed voor je haar en dit is waarom. Dan hoef je het in elk geval niet te drinken.