Audrey Garot
Audrey Garot Celebrities 16 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Donny Roelvink over het toekomstige vaderschap: ‘Gaat wel een stukje lastiger worden’

Afgelopen december deelde Donny Roelvink het heftige nieuws dat er teelbalkanker bij hem was geconstateerd. Gelukkig kon hij al snel (binnen 24 uur) in het ziekenhuis terecht om geopereerd te worden. Het gaat inmiddels al een stuk beter met hem en zijn er geen verdere uitzaaiingen. Maar alsof dit allemaal nog niet vervelend genoeg is, heeft hij nóg meer slecht nieuws te horen gekregen. Hij zou namelijk geen kinderen meer kunnen krijgen door de operatie..

So sadd..

Donny Roelvink heeft een kleinere kans om vader te worden door teelbalkanker

Afgelopen zaterdag was de jongste Roelvink te gast aan tafel bij de talkshow ‘Renze op Zondag‘. Hier vertelde Donny dat zijn operatie goed was gegaan, waarbij hij één van zijn ballen heeft laten verwijderen. Na deze operatie is deze tumor getest en gelukkig kwam daar een minder agressieve vorm van teelbalkanker uit.

Wel is de kans dat Donny nog kinderen kan krijgen een stuk kleiner geworden door deze operatie. Zo vertelde hij bij de talkshow: “Het is een hele grote wens van mij om papa te worden. Ze zeiden ‘het kan nog, maar in jouw geval gaat het wel een stukje lastiger worden’. Maar de kans is er nog wel.'”

Laatste update

Aan het einde van december gaf Donny nog een laatste update op zijn Instagram. “Ondanks dat ik al te horen had gekregen dat er op de CT-scan geen verdere uitzaaiingen waren te zien, was het nog wel de vraag of ik eventueel verdere behandelingen moest krijgen.”

“Het goede nieuws is dat ik een ‘Seminoom stadium 1’ heb waar geen chemotherapie voor nodig is! ‘Waakzaam wachten’ zoals dat heet is wat ik nu ga moeten doen. Om de zoveel tijd check-ups en echo’s om de boel goed in de gaten te houden. Volledig ‘schoon’ kan ik mezelf dus nog niet noemen, maar dit is natuurlijk onwijs goed en geruststellend nieuws,” sluit Donny af.

Oh halloooooo: Thijs Boermans te zien in de bekendste soapserie van Nederland