Demi Rutten
Demi Rutten Life 22 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Betrapt: licht EOTB-Dusty ons op met zijn nieuwe product ‘Dusty Cream’?  

Dusty was een van de meest besproken kandidaten van Ex On The Beach: Double Dutch seizoen 7. Ondertussen heeft hij al meer dan 100 meiden verblijdt met zijn ‘Dusty Cream’, en nu brengt hij een zonnebrand olie op de markt met dezelfde naam. Maar is dit product wel zo legit als hij doet lijken?

Komt het flesje jou ook bekend voor?

Licht EOTB-Dusty ons op met zijn ‘Dusty Cream’?

Na zijn aankondiging schreven we al eerder over de ‘Dusty Cream’ die EOTB-Dusty op de markt ging brengen. Inmiddels is bekendgemaakt wat voor product het gaat worden, en het blijkt om zijn eigen merk zonnebrand olie te gaan.

Goedkoop product

Meteen bij de bekendmaking van de ‘Dusty Cream’ ontstond er ophef. Dusty zou dit product namelijk niet zelf gemaakt hebben, maar gewoon goedkope zonnebrand olie gekocht hebben en daar zijn eigen stickers overheen hebben geplakt.

Het flesje van de ‘Dusty Cream’ is namelijk precies hetzelfde als die van het zonnebrand olie-merk Bali Body, en ook op Aliexpress is dit flesje voor weinig geld te vinden.

Boze reacties

Zijn volgers zijn hier niet bepaald blij mee. Een van de volgers reageert zelfs met: ‘Weten we gelijk waar hij het inkoopt. Kopen in bulk, eigen logo erop smijten en niet raar opkijken als het niet aan de Nederlandse wet voldoet qua chemicaliën, die je naast je huidkanker gratis erbij krijgt.’

In Nederland/Europa zijn er wetten waaraan bepaalde producten moeten voldoen voor ze op de markt mogen komen. Dit om zeker te weten dat de producten veilig zijn en, bijvoorbeeld bij zonnebrand, ook echt bescherming bieden tegen de zon. Bij producten die uit China komen, weet je niet of die aan deze wetten voldoen en dus wel veilig zijn.

Of hij echt zijn inkopen op Aliexpress doet, of het stom toeval is, durven wij niet te zeggen. De ‘Dusty Cream’ is vanaf 30 juni te koop. Ga jij het alsnog bestellen?

Lees ook: Gaat Lisa uit Love Island 2020 met déze Big Brother-kandidaat?