Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 4 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit meen je niet.. Emma Watson wilde eigenlijk stoppen met de Harry Potter-films om déze verdrietige reden

Afgelopen weekend kwam de Harry Potter reunie-special uit op HBO Max. Hierin kwamen we erachter dat het weinig had gescheeld of Emma Watson was na vier films gestopt met Harry Potter.. Huh?! Ze vertelde dat ze twijfels had en niet zeker wist of ze door wilde gaan met het vijfde deel:‘Harry Potter en de Orde van de Feniks’.

Wat hield haar tegen?

Emma Watson wilde bijna stoppen met Harry Potter

Tijdens de reünie blikken de acteurs terug op twintig jaar Harry Potter. Daarin onthult regisseur David Yates dat het niet zeker was of Emma Watson, die toen zestien jaar was, mee wilde doen aan een vijfde film.

Tom Felton, die Draco Malfidus speelde, vertelt dat hij begreep waarom ze twijfelde. Ze was niet alleen jonger dan de andere castleden, ze had tijdens de opnames ook niet echt een vast maatje. “Mensen vergeten weleens wat ze allemaal op zich nam en hoe goed ze dat deed,” vertelt Felton. Hij vertelt dat ze soms alleen was. Emma vertelt over die tijd en over haar dagboekaantekeningen:“Ik kon zien dat ik me soms eenzaam voelde.”

Hoe zat het met de rest?

Ze beschrijven de tijd van ‘De Orde van de Feniks’ als een ‘pittige tijd’. Ze waren toen allemaal bijna volwassen. Ze zijn open over dat ze allemaal wel eens twijfelde of ze wel door wilde gaan, maar ze spraken daar met elkaar nooit over. “Ik denk dat we er gewoon in ons eigen tempo doorheen gingen,” vertelt Rupert Grint. “We waren op dat moment een beetje in het moment. Het kwam gewoon niet bij ons op dat we soortgelijke gevoelens hadden.”

We weten gelukkig dat niemand gestopt is en dat er in totaal acht films zijn geweest. “Uiteindelijk hoefde niemand me ervan te overtuigen om door te zetten,” vertelt Emma Watson. “De fans wilden dat het zou slagen en die stonden allemaal achter ons. Hoe geweldig is dat?!”

Awkward! Harry Potter-fans raken niet uitgepraat over deze Emma Watson mix-up