Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 13 feb 2022
Leestijd: 6 minuten

Emma’s Molumn #7: Kim-Lian voorspelt een opdracht met schapen en de Mol vaart gewoon langs

Wekelijks bespreekt Beautify’s Emma in haar ‘molumn’ de afgelopen aflevering. Want ja, het is weer tijd voor één van de beste, spannendste en meest ingewikkelde spelprogramma’s op de Nederlandse televisie: Wie is de Mol? We gaan het hebben over de slinkse molacties van bijvoorbeeld Kim-Lian én we gaan het hebben over de gekste theorieën en aanwijzingen, want social media staat er vol mee. Vandaag aflevering 7: ‘Coulissen’.

Spoileralert!

Wie is de Mol? Aflevering 7

We zijn alweer aangekomen bij de zevende aflevering van dit seizoen #WIDM en dat betekent dat het spel volop aan de gang is. Er wordt gemold, fanatiek gespeeld, geld gewonnen én geld verloren. Inmiddels zie ik door de bomen het bos niet meer want met de exit van Sahil (OMG) vorige week blijven er alleen nog kandidaten over die allemaal op hun eigen manier wel erg verdacht zijn. Zo staat de altijd vrolijke Everon steeds hoger op mijn lijstje. Nog even een kleine side note: herinneren jullie nog, dat als Everon de Mol blijkt de zijn, er aan het einde 5000 euro uit de pot gehaald wordt? Dat heeft heel Nederland besloten, omdat hij in aflevering 1 het minst verdacht leek. Ook Kim-Lian blijft een enorme Mol-kandidaat en Fresia blijft ook nog verdacht.. al is het alleen maar die sneaky wenkbrauw van haar.

Geld in de pot begin aflevering: €12.060,-
Kandidaten over: 5
Penningmeester: Everon

De kandidaten zijn lichtelijk van slag na de exit van Sahil. Ze hebben allemaal veel vragen ingezet op deze troublemaker en dat zorgt na zijn rode scherm voor veel onbegrip. Toch moeten ze de focus weer terugvinden, want ze moeten wederom een aantal nieuwe opdrachten uitvoeren.

Vakmanscha(a)p

Kim-Lian ‘voelt’ het op een of andere manier aan, maar de groep moet een opdracht met schapen doen. Ze moeten een kudde schapen in de juiste vakken leiden. Elk schaap heeft de naam van een kandidaat om zijn nek en de schapen met de zelfde naam moeten in hetzelfde vak. Lijkt simpel. Geinige twist: de groep mag het woord ‘schaap’ niet laten vallen, want dan gaat er geld uit de pot. Ze besluiten om de dieren dan maar ‘geiten’ te noemen, maar na twee minuten lijkt Kim-Lian dat alweer vergeten. Ze moeten in totaal 100 schapen sorteren en dat gaat gepaard met héél wat chaos. Fresia lijkt best een redelijke schapenhouder en Kim-Lian is wederom passend gekleed voor de opdracht. Zij rent in haar bloemetjesrok achter de schapen (oh nee, geiten) aan.

Uiteindelijk 29 van de 100 schapen goed gesorteerd. En het woord schaap is maar liefst zes keer gevallen. Dat betekent dat er 815 euro UIT de pot gaat. Goed werk Mol, goed werk.

De boot missen?

Even een kleine shout-out naar Rik van de Westelaken, want ik vind ‘m steeds leuker als presentator. Tijdens de tweede opdracht roept hij de kandidaten één voor één bij zich en begint zijn zin met een geheimzinnig: ‘Fresia’ of ‘Everon’. Als ik het zo opschrijf dan lijkt het minder mysterieus dan het was, want de kandidaten behoorlijk in de war. Ze moeten individueel op zoek naar Milly’s en Molly’s. Dit zijn eigenlijk een soort ‘Where is Wally’-figuren, die in gestreepte pakjes op het strand liggen. De kandidaten moeten deze figuren fotograferen en ze hebben maar 6 kansen. Er loopt ook een boef op het strand, in een soortgelijk pakje maar dan in het geel. Als ze die boef (per ongeluk) op de foto zetten dan tellen de andere foto’s niet.

De kandidaten stappen op een bootje en gaan aan de slag. Laetitia is de enige die zo slim is om te bedenken dat dit een perfecte opdracht is voor de Mol om ‘stiekem’ ergens tussen te zitten. Op het strand óf op een boot. De rest is fanatiek bezig met het spotten van de Molly’s en Milly’s. Everon schiet duidelijk een boef maar denkt zelf dat het ook nog best wel eens mis kan zijn. Ook aan het einde van de opdracht denkt hij sowieso 5 foto’s goed te hebben. Dan komt Rik met de mededeling dat de Mol tijdens de opdracht in een bootje zat en dat ze hem of haar zéker hadden kunnen zien. Een heuse vrijstelling voor de finale dus.

Uiteindelijk zijn er 17 Molly’s vastgelegd, dus de groep krijgt 850 euro voor de pot. Dat even verrekenen met de eerste opdracht en dat betekent dat ze deze aflevering 35 euro hebben verdiend.

Emma’s Molumn #4: audities voor Spiderman en op de thee bij Albanese oudjes

Testafette

De test ziet er deze week iets anders uit. Tijdens de laatste opdracht doen ze een ‘testafette’, een race naar de testlaptops. Wie als eerste arriveert krijgt een voordeel en wie als laatste aankomt krijgt ‘straf’-tijd bij zijn of haar eindtijd opgeteld.. en dat wil je niet. Oh trouwens: Fresia heeft haar vrijstelling ingezet, dus die doet niet mee met het spel.

Het is een soort WIDM meets Expeditie Robinson, want ze moeten met een zelfgemaakte stok zakjes naar beneden halen, met kogels flesjes kapot schieten en dan nog een soort blokken-puzzel oplossen. Everon begint snel, maar het lukt hem maar niet om de flesjes kapot te schieten. Thomas gaat als een speer en heeft ook als snelste de blokken-puzzel opgelost. Hij mag als eerste aan de test beginnen en hij kiest uiteraard voor de tafel met een voordeel. Wat het is krijgt hij pas later te horen.

Kim-Lian en Everon volgen en Laetitia schuift als laatste aan. Tijdens de eliminatie krijgt Thomas te horen wat zijn vraagteken betekent: hij moet één iemand, waarvan hij denkt dat hij of zij een rood scherm te zien krijgt, aanwijzen en als dat klopt dan krijgt hij zijn scherm niet te zien. Een soort halve vrijstelling dus? Hij kiest Laetitia en hij geeft nog gelijk ook. Laetita ligt eruit. Ze kreeg natuurlijk strafminuten dus een redelijk veilige keuze, maar als ik Twitter mag geloven zijn er nu heel veel mensen verdrietig. Ook ik had een aantal puntjes ingezet op deze operazangeres, maar gelukkig niet heel erg veel.

Er zijn nu nog maar vier mensen over.. drie kandidaten en één Mol. Het wordt volgende week spannend, want dan valt er nog iemand af voor de finale. Wat ontzettend spannend!

Wil je de aflevering terugkijken? Dat kan hier.

Emma’s Molumn #6: Verstopt Laetitia nou een sleutel?! En maak kennis met de badmeesters from hell