Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 11 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Fabrizio maakt carrièreswitch en krijgt veel negatieve reacties op social media

Fabrizio Tzinaridis kun je kennen van zijn deelnames aan Temptation Island. Ja meervoud, hij deed namelijk in 2017 mee als verleider. Twee jaar daarna deed hij samen met Pommeline mee als koppel aan Temptation Island VIPS. Na zijn deelnames was hij in België in verschillende tv-programma’s te zien. Binnenkort is Fabrizio te zien als de Vlaamse Bachelor. Naast dat hij realityster is, is Fabrizio ook tattoo-artist. Maar sinds kort mag hij op zijn cv er een nieuwe functie bijschrijven.

Fabrizio is nu namelijk lifecoach, maar niet iedereen is het eens met deze carrièreswitch.

Fabrizio als lifecoach

Fabrizio’s keuze om lifecoach te worden, heeft heel veel negatieve reacties opgeleverd. “Natuurlijk kon ik niet verwachten dat iedereen gewoon mijn keuze om hier werk van te maken zou accepteren zonder kritiek en is er ook een minderheid onder mijn volgers die niet gelooft in wat ik probeer te doen. Ze nemen de term ‘lifecoach’ iets te specifiek en trekken mijn capaciteiten in twijfel en of ik al dan niet de juiste kennis bezit om mezelf zo te noemen,” vertelt hij op Instagram.

Hij stelt dat andere hem vergelijken met onder andere grote wetenschappers en mentors die jaren tussen monniken hebben gezeten. “Ik weet dat ik me niet hoef te verantwoorden, maar ik moet ergens beginnen. En dan stel ik de vraag: ‘Wanneer is iemand ooit klaar om het ‘juiste’ te verkondigen met zoveel verschillende percepties en zogenaamde vereisten?’ Waarom zou ik 5 jaar tussen de monniken in Tibet moeten gaan zitten, terwijl ik nu op dit moment al levens kan raken en misschien wel veranderen? Puur en alleen al door het delen van persoonlijke ervaringen (en trust me, I’ve seen a lot) gekoppeld aan materie die ik bijna dagelijks in peperdure seminaries te zien krijg, welke ik grondig bestudeer en perfect kan linken aan die situaties om een punt te maken.”

De term: ‘lifecoach’

De term ‘lifecoach’ gebruikt Fabrizio naar eigen zeggen om mensen te laten weten dat ze in de breedste zin bij hem terecht kunnen. “Als ik de kennis die ik vandaag bezit zou kunnen verkondigen aan mijn jongere zelf van 5 of 10 jaar geleden, is dit ook exact wat ik zou doen.”

“Ik probeer een ‘familiar gezicht’ te zijn, een vertrouwenspersoon, een safe haven, dat kleine duwtje in de rug om toch weer die halters op te pakken tijdens een zware training, die stem die je toch maar weer de moed inspreekt om die leerstof onder de knie te krijgen, die lach die jou doet lachen, de energie die zo aanstekelijk werkt, een mentor, een vriend,” legt Fabrizio uit.

Hij sluit vervolgens af met een paar wijze woorden: “Als je me dat kwalijk wilt nemen, be my guest. Maar kijk eerst verder dan je neus lang is.”

Channah en Quentin zijn alleen nog samen voor de kinderen