Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Life 29 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Het festivalseizoen is van start gegaan en zo bereid jij jezelf voor op zo’n dag vol feest

Na twee jaar tijd is het festivalseizoen eindelijk weer in volle gang. Gelukkig is zo’n dag op een festival net als fietsen.. je verleert het nooit echt. Wel heb je misschien wat hulp nodig bij de voorbereiding want hoe ging dat ook alweer? Denk aan je outfit of aan de spullen die je meeneemt.

Zo bereid je je voor op een festival!

Festival

Het festivalseizoen is net van start gegaan en we hebben al heel wat festivals achter de rug, denk aan Awakenings, DGTL, Happy Feelings en misschien ben je eergister met koningsdag wel op een festival geweest. Gelukkig staan er ook al snel weer nieuwe feestjes op het programma. Denk aan Lente Kabinet, Amsterdam Open Air, Milkshake Festival, Awakenings 2.0 en In To The Woods. Maar.. hoe bereid je je nou het beste voor?

1. Outfit

Een belangrijk ding bij een festival is je outfit. Natuurlijk, je moet er amazing uitzien.. maar het moet ook redelijk functioneel en comfortabel zijn. Denk aan schoenen die lekker zitten en waar je lang op kan dansen en lopen. Doe laagjes aan zodat je kleren aan en uit kan doen als het te warm of te koud is. Doe een broek of jasje met zakken aan, zodat je je telefoon en bijvoorbeeld sleutels kwijt kan. Zorg vooral dat je je zelfverzekerd en fijn voelt in je outfit.

2. Essentials

Als je besluit een tasje om te doen zijn er een aantal dingen die niet kunnen ontbreken. Deze spullen kan je natuurlijk ook in je broekzakken doen (óf in je bh). Lippenbalsem is errrug handig want op zo’n dag zal je merken dat je snel droge lippen krijgt. Als de zon gaat schijnen, moet je ook niet vergeten zonnebrand mee te nemen! Vergeet je pinpas en ID niet en als de batterij van je telefoon snel leegloopt is een powerbank ook handig. Want hoe ga je anders je vrienden bereiken als je ze weer eens kwijt bent? Een smintje of kauwgompje zodat je een frisse adem hebt kan ook niet missen. Oh.. en vergeet vooral je oordopjes niet!!

Ben je van plan veel water te drinken? Koop dan een festivaldop. Deze passen op elk flesje. Neem je geen tasje mee? Dan kan je een sleutelhanger-haakje aan je sleutels hangen en aan je bh-bandje vastmaken. Laatste tip is dat je niet moet vergeten tissues of wat wc papier in je zak of tasje te stoppen. Want op zo’n dixi is het toch fijn om te kunnen wipen.

3. Voorbereiden op festival

Voorafgaand aan het festival kan je ook een aantal dingen doen om je ervaring nog beter te maken. Check vooraf het weer! Als echte Hollander doe je dit waarschijnlijk al, maar het is handig om te weten of het gaat regenen of niet. Gaat het zonnetje schijnen? Zorg dat je je goed insmeert met zonnebrand. Als je houdt van een drankje, zorg dat je van tevoren al iets hebt gedronken, want drank op festival is ontzettend duur. Duik de avond voor het festival lekker vroeg je bed in want zo’n hele dag rondlopen en dansen is namelijk best vermoeiend. Zorg dat je voor, tijdens en na het festival ook genoeg water drinkt.

5x festivalproof haarinspiratie voor het eerste festival of een feestje in de tuin