Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 19 dec 2021
Leestijd: 4 minuten

Deze films komen uit in 2022 en moet je écht zien

Wie houdt er nou niet van een goed filmavondje? Lekker op de bank met een stapeltje snacks.. heerlijk. Of ga jij liever op een regenachtige middag naar de bioscoop samen met je vrienden? Zo te zien gaan we een goed filmjaar tegemoet. Wij hebben een paar van de beste films die in 2022 uitkomen op een rijtje gezet.

Kom maar door!

1. The 355

Girlpower! The 355 is een echte spionagefilm waar vijf vrouwen van verschillende inlichtingendiensten bij elkaar komen om een geheim wapen te vinden. En wat een goede cast. Het gaat om niemand minder dan: Jessica Chastain, Lupita Nyong’o, Penélope Cruz, Diane Kruger en Bingbing Fan.

Releasedatum: 5 januari 2022

2. Scream

Na 11 jaar keert Ghostface weer terug voor een vijfde deel. Naast dat er nieuwe namen aan de cast zijn toegevoegd, zoals Jenna Ortega en Melissa Barrera, zien we ook wat oude bekende. Denk aan Neve Campbell, Courtney Cox en David Arquette.

Releasedatum: 14 januari 2022

3. Cyrano

Joe Wright heeft de toneelproductie van Cyrano de Bergerac aangepast naar een musical voor op het grote scherm.

Releasedatum: 13 januari 2022

4. Morbius

We kijken graag naar films met Jared Leto in de hoofdrol. Morbius is een schurk uit de Spidermanreeks die nu zijn eigen spin-off krijgt. Jared Leto speelt een levende vampierdokter met een zeldzame bloedziekte waarvoor hij op zoek gaat naar een geneesmiddel.

Releasedatum: 27 januari 2022

5. Marry Me

We kunnen niet wachten om Jennifer Lopez in deze film te zien. Ze speelt Kat, een super succesvolle popster die erachter komt dat haar verloofde vreemdgaat met haar assistente een paar minuten voordat ze het ja woord ging zeggen. In plaats daarvan besluit ze te trouwen met een vreemde, gespeeld door Owen Wilson, die tussen de menigte staat. Vervolgens zien we een liefdesverhaal tussen een popster en een wiskundeleraar.

Releasedatum: 10 februari 2022

6. The Batman

The Batman is de nieuwst DC-film waar iedereen het over heeft. Dit is de eerste Batman-film waarin Robbert Pattinson de hoofdrol speelt. We gaan terug naar de vroege jaren in Gotham City, waar Batman voor het eerst een ontmoeting heeft met The Riddler.

Releasedatum: 3 maart 2022

7. Downton Abbey: A New Era

We zijn terug in Downtown. Deze keer volgen we het verhaal van de Crawley’s na het koninklijke bezoek die we zagen in de film uit 2019.

Releasedatum: verwacht maart 2022

8. The Northman

The Northman is een wraakthriller die het verhaal volgt van een Viking prins die gerechtigheid zoekt voor zijn vader, die vermoord is. We zien sterren als Anya Taylor-Joy, Alexander Skarsgård, Nicole Kidman en nog veel anderen.

Releasedatum: verwacht april 2022

9. Top Gun: Maverick

Een klassieker uit de jaren ’80 krijgt een reboot. Tom Cruise keert terug voor zijn rol als Maverick, maar deze keer traint hij nieuwe rekruten.

Releasedatum: 27 mei 2022

10. Jurassic World: Dominion

Jurassic World: Dominion speelt zich af vier jaar na Jurassic World: Fallen Kingdom. Het laat zien hoe de mensen zich hebben aangepast nu dat dinosaurussen nu vrij in de wereld zijn. Jurassic Park-iconen Sam Neill, Laura Dern en Jeff Goldblum keren terug voor dit nieuwe deel.

Releasedatum: verwacht 10 juni 2022

11. Bullet Train

Bullet Train is een actiedrama die vijf moordenaars volgt die zich in een snel bewegende bullet train bevinden. Al snel ontdekken ze dat iets anders gemeen hebben. Daarnaast is de cast geweldig: Brad Pitt, Sandra Bullock, Zazie Beetz en Joey King, en dat is nog niet alles.

Releasedatum: verwacht juli 2022

12. Nope

Jordan Peele is terug met een nieuwe horrorfilm. Helaas weten we nog niets over deze nieuwe film, wel weten we dat Keke Palmer, Steven Yeun en Daniel Kaluuya te zien zijn in de film.

Releasedatum: 22 juli 2022

13. Don’t Worry Darling

Don’t Worry Darling is een dramatische thriller met Florence Pugh en Harry Styles. Florence speelt een ongelukkige huisvrouw genaamd Alice. Ze begint haar gezond verstand te betwijfelen nadat er vreemde gebeurtenissen plaatsvinden. Tegelijkertijd probeert haar echtgenoot Jack een geheim te verbergen.

Releasedatum: 23 september 2022

14. Hocus Pocus 2

Helaas weten we nog niet veel over het plot van de nieuwe Hocus Pocus film. Wel weten we dat Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimi terugkeren voor de nieuwe film.

Releasedatum: verwacht oktober 2022

15. Black Panther: Wakanda Forever

Ook voor dit deel is nog niets bekend over de plot, wel keren Lupita Nyong’o, Martin Freeman, Letitia Wright en Angela Bassett terug voor Wakanda Forever. De rol van T’Challa, gespeeld door Chadwick Bosemann wordt niet gerecast na zijn overlijden.

Releasedatum: 11 november 2022

16. She Said

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek. Het volgt het verhaal van Megan Twohey en Jodi Kantor om het Harvey Weinstein #MeToo-verhaal bekend te maken.

Releasedatum: 18 november 2022

17. I Wanna Dance With Somebody

Naomi Ackie, bekend van The End of the F***ing World, speelt in de langverwachte Whitney Houston film.

Releasedatum: 23 december 2022

De film ‘After We Fell’ is binnenkort te streamen in Nederland en dat vinden wij heel erg leuk