Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 14 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Scream 5: we vertellen je alles over de trailer, cast en releasedatum

Precies 26 jaar na de release van de eerste Scream-film, komt er een vijfde deel. Of je nu alle delen hebt gezien of bent gestopt na het tweede deel, het vijfde deel is zeker een film voor op je watch-list. En we hebben een verrassing voor de fans.

Hier is alles wat we tot nu toe weten over Scream 5.

Is er een trailer?

Jazeker! In de trailer zien we Jenny Ortega, bekend van You, die berichtjes krijgt van een onbekend iemand, terwijl de vaste telefoon over gaat. Dit is een verwijzing naar de iconic openingsscène van de originele Scream uit 1996 met Drew Barrymore.

En natuurlijk ook de persoon met het Scream-masker en een mes is te zien. Je kan vast wel raden hoe het verder gaat. En die verrassing voor de fans? Leden van de oude cast zijn te zien in dit nieuwe deel! Onder andere Courtney Cox keert terug voor haar rol als Gale Weathers. Bekijk hier de trailer:

Naast de trailer hebben de Scream-franchise en Entertainment Weekly een paar eerste beelden gedeeld.

Waar gaat Scream 5 over?

Naast de trailer en de eerste beelden, heeft Paramount een beschrijving van Scream 5 gedeeld. Het lijkt erop dat het verhaal verder gaat op het originele deel uit 1996. De beschrijving luidt, “Vijfentwintig jaar nadat een reeks brute moorden het rustige stadje schokte, is er een nieuwe moordenaar die het Ghost-face masker heeft opgezet. Hij begint zich op een groep tieners te richten om geheimen uit het dodelijke verleden van de stad te doen herleven.”

Het nieuwe deel wordt geregisseerd door Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillet, zij zaten ook achter de horror comedy Ready or Not uit 2019. Terwijl het script wordt geschreven door The Amazing Spider-Man‘s James Vanderbilt en Ready or Not‘s Guy Busick. De opnames vonden in de herfst van 2020 al plaats in Wilmington, North Carolina.

Wie is de cast?

Veel oude castleden keren terug voor Scream 5. Neve Campbell keert terug als Sidney Prescott, David Arquette als Dewey Riley en Courtney Cox als Gale Weathers. Daarnaast zijn er ook nieuwe castleden en dat zijn geen slechte namen. The Boys-ster Jack Quaid speelt de hoofdrol, net zoals Jenny Ortega bekend van You en Dylan Minnette bekend van 13 Reasons Why. Daarnaast zien we volgens IMDB ook deze acteurs: Kyle Gallner, Mason Gooding, Mikey Madison, Melissa Barrera, en Jasmin Savoy Brown.

Wanneer kunnen we Scream 5 zien?

Het vijfde deel is al op 14 janurai 2022 te zien in de bioscoop! Wij gaan zeker kijken, jullie ook?

Home Sweet Home Alone: een reboot van de populairste kerstfilm ooit