Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 22 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Gianni uit Temptation Island gearresteerd voor het hebben van grootste methlab in Nederland (!)

Ken je Gianni en Melissa nog? Zij deden in 2020 mee aan het realityprogramma Temptation Island maar al snel bleek dat hun motieven niet helemaal zuiver waren.. beiden smokkelden namelijk een telefoon mee zodat ze met elkaar konden communiceren. Dat Gianni thuis ook niet helemaal netjes bezig is, werd gisteren bekend gemaakt. Hij is namelijk gearresteerd omdat hij één van de hoofdverdachten is in het onderzoek naar een crystalmethlab in Nederweert.

Het grootste lab in Nederland OOIT.

Gianni uit Temptation Island

Op RTL Boulevard is te lezen dat het lab werd in juli 2021 al ontdekt, maar dat pas week drie mensen werden aangehouden voor betrokkenheid bij het lab. Zij kwamen in beeld door een undercoveractie van de politie. Agenten deden ook invallen in woningen en bedrijfspanden van hoofdverdachten en Gianni van der B. en Damien B., maar zij waren op dat moment op vakantie in het zonnige Dubai.

Geld verdienen

In het lab kon meer dan 100 kilo crystal meth per dag worden gemaakt, volgens het AD. Dat komt neer op een handelswaarde van 1 miljoen euro (!) per dag. De uiteindelijke straatwaarde zou hier een veelvoud van zijn dus je kan je wel voorstellen wat hun motieven waren. Mogelijk waren de drugs bestemd voor export, want crystal meth kent in Nederland slechts een beperkte groep gebruikers.

Melissa en Gianni kregen in 2020 ook een zoontje samen met de bijzondere naam D. Melissa en haar zoontje staan buiten het onderzoek en zij heeft er volgens de politie dan ook (nog) niks mee te maken.

Temptation Island

Na de exit van Gianni en Melissa maakten we kennis met Zach en Simone en we weten allemaal hoe dat is afgelopen. Zach heeft het seizoen zo mogelijk nóg veel interessanter gemaakt met zijn bizarre playlist en flirtgedrag. Ook het nieuwe seizoen van Temptation Island schijnt heel intens te worden.

Wat een verhaal hè. Deze zagen wij even niet aankomen.

Married At First Sight Australië seizoen 8: wie zijn er nog samen?