Audrey Garot
Audrey Garot Lichaam 8 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Ga je aan de slag met zelfbruiner? Dit is de juiste manier om je handen en voeten te tannen

Helaas zien we de laatste tijd de zon een stuk minder en op vakantie gaan zit er voorlopig ook nog niet in. Onze huid wordt weer een stuk witter en het ziet er vaak ook wat ongezonder uit. Dan is er nog maar één ding wat ons kan helpen: zelfbruiner. Hierdoor krijgen we weer een mooi kleurtje, zonder dat het schadelijk is voor je huid. Alleen het kan nog wel een struggle zijn om je handen en voeten mooi en vooral egaal te tannen, maar daar hebben wij de goede tips voor.

Met deze tips kan jij straks weer stralend de deur uit.

Dit is de juiste manier om je handen en voeten te tannen met zelfbruiner

Er is (bijna) niks ergers dan dat je denkt dat je zelfbruiner echt méga goed is gelukt, totdat je je handen en voeten ziet.. Ze zijn enorm streperig en vlekkerig. NOO! Je tanning sessie is toch mislukt..

Maar, hoe doe je het dan wél goed? Het ligt echt aan de techniek die je gebruikt en niet aan de zelfbruiner zelf. Je kan nog wel de beste en duurste zelfbruiner kopen, maar als je techniek niet goed is, schiet het nog steeds niet op. Geen zorgen, wij zullen wat tips met je delen hoe je je techniek kan verbeteren en dus geen vlekkerige handen en voeten meer krijgt.

1. Hydrateer je handen en voeten

Het gaat allemaal om de voorbereiding. Voordat je aan de slag gaat met de zelfbruiner kan je huid heel droog zijn, dus het is belangrijk om hier wat extra aandacht aan te geven voordat je begint.

2. Gebruik niet te veel

Je handen en voeten zijn maar een klein deel van je lichaam, dus je hebt hier echt niet veel product voor nodig. Gebruik gewoon de overige zelfbruiner voor je handen en voeten en pak vooral niet nog meer!

3. Gebruik vegende bewegingen

Breng jij je zelfbruiner altijd aan in een cirkelvormige beweging? Stop daar dan meteen mee. Als je de zelfbruiner in een cirkelvormige beweging aanbrengt, vervaagt de bruine kleur omdat het product niet gelijkmatig wordt aangebracht. Breng het dus in een vegende beweging aan en je zult veel verschil zien.

4. Veeg je vingernagels af

Het is belangrijk om je handen vooral NIET nat te maken nadat je zelfbruiner hebt aangebracht. Maareh, je hebt wel nét nieuwe nagels laten zetten. Daarvoor zijn vochtige doekjes dé oplossing. Hiermee kan je je nagels en vingertoppen schoonmaken door het overtollige kleur te verwijderen.

5. Breng na je zelfbruiner een crème aan

Nadat je de zelfbruiner hebt aangebracht, kan het helpen om je handen en voeten in te smeren met een vochtinbrengende crème. Doe dit voordat de bruine kleur zich ontwikkelt. Hierdoor wordt je tan gelijkmatiger én wordt je ook nog eens gehydrateerd.

12 situaties die je sowieso herkent als je ongesteld bent