Emma Toussain
Emma Toussain Gezondheid 1 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Happy en healthy beginnen aan het nieuwe jaar? Zo doe je dat

Als je weer bent bijgekomen van je kater is het tijd om het nieuwe jaar dan écht in te luiden. Je hebt vast een aantal goede voornemens bedacht en dat is natuurlijk hartstikke goed, maar hoe zorg je ervoor dat jij het kille januari goed doorkomt? Zo begin jij happy en healthy aan 2023.

Goed beginnen aan het nieuwe jaar

Er zijn kleine dingen die je kunt doen om het jezelf makkelijker te maken in de maanden dat het wat kouder, donkerder en killer is. Januari is zo’n maand.. al de feestjes zijn voorbij en dat zorgt ervoor dat je best wel in een dipje kunt raken. Hoe zorg je ervoor dat jij lekker in je vel blijft zitten zo aan het begin van het nieuwe jaar? Wij helpen je op weg door je tips te geven die je leven net een stukje makkelijker maken zonder dat jij al te veel moeite moet doen.

1. Ga op tijd naar bed en blijf ‘s ochtends niet te lang liggen

Klein inkoppertje, maar het helpt écht als je voldoende slaapt. Een keertje wat later naar bed is niet erg, maar blijf niet elke avond tot 2 uur op de bank zitten. Erg vervelend als je er in de ochtend vroeg uit moet.

2. Pak ‘s avonds al je tas in

Dit helpt je in de ochtend – minder taken dus minder stress! Als jij naar school of werk moet en je blijft liever langer liggen, zorg dan dat alles al ingepakt is voordat je gaat slapen. Leg je kleding klaar.. hoef jij alleen nog maar te douchen en te eten.

3. Zorg voor beweging – al is het maar een wandeling

Iedereen is van plan om meer te gaan sporten in januari.. maar dat blijkt toch een lastige opgave. Dus ook al ga jij elke dag wandelen in je pauze, dat is goed voor je gezondheid én koppie.

4. Plan regelmatig wat leuks in

Op deze donkere dagen is het belangrijk dat je leuke dingen in het vooruitzicht hebt, zodat je iets hebt om naar uit te kijken. Een diner, een sportklas die je leuk vindt, een afspraak met vriendinnen, een feestje.. maakt niet uit.

5. Neem tijd voor jezelf

Maskertje op, kopje thee, wijntje, nagels lakken.. zorg ervoor dat je goed voor jezelf zorgt.

6. Maak elke ochtend je bed op

Belangrijk, maar zo stap jij elke avond in een net opgemaakt bed. In de ochtend zorgt het ervoor dat je meteen een taakje kunt afvinken en dus een gevoel van productiviteit ervaart.

7. investeer in warme en comfortabele kleding

Het is KOUD! Zorg er dus voor dat jij je comfy voelt.

Geen motivatie in de ochtend? Dit zijn 7 manieren om je dag een boost te geven