Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 21 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze highlight-techniek geeft je gezicht een lift en gaat viral op TikTok

De juiste highlighter is echt een gamechanger in je make-up routine. Het brengt een glans aan, maar kan het een vermoeid gezicht opfleuren. Er is nu een nieuwe trend op TikTok te vinden genaamd micro-highlighting. Deze trend bewijst dat je veel meer kan doen dan alleen je gezicht een glans geven. Je het is ook mogelijk om je gezicht optisch een facelift te geven.

Dit is niet de eerste keer dat micro-highlighting een trend is, het is altijd al groot geweest. Je gezicht een boost geven kan op verschillende manieren, ook zonder dat het super glanzend wordt.

Micro-highlighting

TikTokker @beauty_lana_ deelde een video waarin ze de trend uitprobeerde. Micro-highlighting houdt in dat je een wit oogpotlood aanbrengt op bepaalde delen van je gezicht. Je zet vervolgens vier lijnen omhoog op je gezicht. Hierdoor ontstaat er een lift, daarnaast zie je er strakker en ook wakkerder uit. Dat willen wij ook!

Kijk hier hoe ze het doet:

@beauty_lana_

Восходящие линии 🔥#макияж #этичноэстетично #бьютидожути

♬ оригинальный звук – Александр Исаков

De originele video is zo populair dat meerdere mensen deze truc willen proberen. @rachelocoolmua vertelde haar volgers voordat ze het uitprobeerde: ‘Ik dacht dat ik micro-highlighting deed, maar er zijn wat ontwikkelingen geweest.’

Vervolgens legt ze uit dat ze zeker een verschil ziet. Ook ziet ze wel een nadeel: in tegenstelling tot de lichtere delen, wordt het onder je ogen een beetje donker.

De ‘box bob’ is de face lift voor je haar dankzij de volume die je ervan krijgt

Ook @kkrystalmarie probeerde de micro-highlighting trend. Ze gebruikt hiervoor de NYX Jumbo Eye Pencil in Milk. Helaas is dit oogpotlood uitverkocht, doordat het viral ging op TikTok. Maar geen zorgen er zijn een paar alternatieve. Onder andere Urban Decay’s Glide-On Eye Pencil lijkt een goed alternatief.

Bekijk hier het mooie resultaat van @kkrystalmarie:

@kkrystalmarie

Did this lift my face or is it just me? 😵‍💫

♬ original sound – Krystal

Wij gaan deze trend zeker een keer uitproberen.

Wil je weten: met deze concealer hack van TikTok zorg je voor een instant facelift