Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 23 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

House of the Dragon-fans zeggen allemaal hetzelfde over deze traumatiserende scène

Gisteren was het eindelijk zover: toen verscheen namelijk de eerste aflevering van de Game of Thrones-prequel House of the Dragon op HBO. Deze langverwachte serie zorgde ervoor dat fans massaal naar HBO gingen en dit zorgde er zelfs voor dat de site crashte. Nu hebben House of the Dragon-fans het op Twitter allemaal over één scène en ze noemen hem zelfs traumatisch.

Heftig!!!

House of the Dragon

Na lang wachten is de serie eindelijk daar. Gisteren verscheen de eerste aflevering van House of the Dragon en het was zeker een aflevering. Het één uur en vijf minuten durende verhaal bracht ons namelijk regelrecht terug naar King’s Landing en de gruwelijke wereld waarin de bewoners zich bevinden. Onze tip: als je niet van bloed houdt, kijk deze serie dan vooral niet.

Zelfs in aflevering 1 ging het er namelijk al heftig aan toe. Zo zagen we hoe er bij talloze mensen ledermaten werden afgehakt, maar de meest traumatische scène had alles te maken met koningin Aemma en haar bevalling. In de eerste aflevering was namelijk te zien hoe zij weeën kreeg tijdens een toernooi in King’s Landing, dat werd gehouden ter ere van haar ongeboren baby – de nieuwe erfgenaam van koning Viserys Targaryen I.

Traumatiserende scène

Helaas voor koningin Aemma kwamen dokters er al snel achter dat haar kindje in een stuitligging lag. Hierdoor kon de baby niet op de natuurlijke manier ter wereld komen en moest er een keizersnede uitgevoerd worden. Koning Viserys maakte dit besluit zonder zijn vrouw Aemma en koos ervoor om zijn nieuwe kindje te redden.

Een keizersnede werd in die tijd namelijk nog niet zo gemakkelijk uitgevoerd als nu. Deze ingreep betekende voor koningin Aemma namelijk de dood en dit kregen House of the Dragon-kijkers gisteren tot in de detail te zien. Niet zo gek dus dat ze getraumatiseerd zijn.

Reacties

Dat kijkers getraumatiseerd zijn laten ze massaal weten op Twitter. Zo schrijft een kijker: “#HouseoftheDragon toonde echt een brute gedwongen geboorte. Damn.” Andere kijkers schrijven: “spoilers voor #HouseoftheDragon. Bij de geboortescène van Aemma moest ik echt huilen …. het was zo emotioneel” en “De geboortescène in #HouseoftheDragon was extreem moeilijk om naar te kijken. 🙃” Een vierde kijker schrijft: “Nou, dat was heftig. Die geboortescène was afschuwelijk! 😳 Dit gaat goed komen! #HouseoftheDragon.”