Emma Toussain
Emma Toussain Celebrities 19 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Jutta Leerdam onthult in Open Kaart: ‘Werd vier jaar lang niet ongesteld’

In de laatste aflevering van de YouTube-serie Open Kaart van Robbert Rodenburg is de topschaatster Jutta Leerdam te gast. Jutta vertelt over haar carrière, onzekerheden en over haar nieuwe liefde,die tijdens deze opnames nog niet écht officieel was.. Ook doet ze een bijzondere onthulling over gezondheid.

Jutta Leerdam onhult in Open Kaart: ‘Werd vier jaar lang niet ongesteld’

Tijdens de vragensessie vertelt Jutta ook over haar discipline en over haar obessie met gezond leven en eten. “Ik at gezond en ook niet heel veel, en dat was achteraf niet heel goed want ik had ook geen kracht meer. Ik had al mijn spieren al verbrand en ik was gewoon op. Als ik in de douche stond had ik plukken haar in mijn handen. Het was gewoon too much en ik dacht alsnog dat ik goed bezig was met die voeding. Ik kon zo goed tegen mezelf zeggen ‘je mag het niet’ en dan deed ik het ook niet.”

Als Robbert vraagt of ze nog meer rare lichamelijke klachten kreeg van deze obsessie met gezond eten, vertelt Jutta: “Ja, ik werd ook echt vier jaar lang niet ongesteld. Ze zeggen dat dat normaal is in sport maar dat is écht niet normaal.”

Bekijk het interview hieronder:

Jutta & Jake

De blondine kwam eerder dit jaar flink in het nieuws door haar relatie met de Amerikaanse YouTuber Jake Paul. Ook in Open Kaart praat ze al voorzichtig over ‘contact’, maar dit mocht toen nog geen naam hebben. Ze lijken heel gelukkig en ook heeft Jake Jutta al voorgesteld in zijn eigen YouTube-video die inmiddels al meer dan 800K keer bekeken is, dit doet hij met een heuse special van 46 minuten. De video begint in de auto waarin ze voorgesteld wordt, maar Jutta schuift ook nog aan bij een soort ‘talk show’ waar Jake en zijn vrienden op de bank zitten om over het stel te praten. Ook vertelt Jutta alles over haar leven als schaatster en hebben ze het nog even over het imago van Jake, waar volgens Jutta niks van waar is.

Elisa (19): ‘Ik betaalde mijn vakantie met mijn creditcard, maar kan het niet afbetalen’