Redactie
Redactie Confession 28 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Karin (25): ‘Mijn vriend wil dat we ons huis verkopen om zijn hond te redden’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week lees je het verhaal van Karin*, waarvan haar vriend wil dat ze hun huis verkopen om zijn hond te redden.

‘Mijn vriend wil dat we ons huis verkopen om zijn hond te redden’

“Ik en mijn vriend hebben al vijf jaar een relatie. Voordat we elkaar ontmoetten had mijn vriend al een hond gekocht. Een prachtige Golden Retriever, echt een schat van een hond. Ik kan vanaf het begin super goed met haar en ze is echt onderdeel van ons groeiende gezin. Ik ben er namelijk drie maanden geleden achtergekomen dat ik zwanger ben van ons eerste kindje. Er is dus een baby op komst en er staan veel positieve veranderingen voor onze deur, maar het heeft de laatste jaren niet meegezeten.

Ondanks dat de hond van mijn vriend een ongelofelijke schat is, zorgt ze ook voor ontzettend veel kosten. Ze heeft namelijk vaak last van complicaties en als je zelf een dier hebt weet je hoe duur de dierenartsrekening kan zijn. Dit is ons dan ook niet in de koude kleren gaan zitten, aangezien we zelfs ons spaargeld moeten gebruiker om de rekeningen te kunnen betalen. Mijn vriend heeft op dit moment namelijk geen werk en ik ben de enige die een stabiel inkomen heeft.”

Lina (29): ‘Mijn schoonmoeder maakte zonder mijn toestemming mijn zwangerschap bekend op social media’

Afscheid nemen

“Hij verkoopt steeds meer van zijn spullen om ervoor te zorgen dat we de dierenartsrekeningen kunnen blijven betalen. Ik heb al een paar keer voorgesteld om afscheid te nemen van de hond, maar dat wil hij niet horen. Ik snap het wel, zijn hond is zijn alles. Hij heeft haar na het overlijden van zijn moeder gekocht, toen hij niemand had in zijn leven. Maar op dit moment hebben we niet het geld liggen om haar goed te kunnen blijven verzorgen en eventuele complicaties die in de toekomst komen op te kunnen vangen. Al helemaal niet als de baby komt.

Toen ik hier laatst met hem over in gesprek ging leek hij niet mijn kant van het verhaal te willen horen. Hij stelde toen zelfs voor dat we ons huis verkochten en ergens anders gingen wonen, om meer spaargeld te hebben voor de hond. Maar met de huizenmarkt van tegenwoordig lijkt mij dit alles behalve een goed idee. Toch lijkt hij maar één doel voor ogen te hebben en dat is het houden van zijn hond, waardoor ik niet zo goed meer weet wat ik nu met de situatie aan moet.”

Suze (32): ‘Ik reisde naar het buitenland om zwanger te raken van een vreemde man’

*De naam van Karin is wegens privacyredenen veranderd.