Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 25 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Kijktip voor alle fans van Fleetwood Mac: Daisy Jones & The Six op Prime Video

Mocht je dit weekend niks te doen hebben, wij hebben een heel leuk kijktipje voor je. Op Prime Video staat namelijk Daisy Jones & The Six, een serie die al vanaf 3 maart exclusief te zien is. Daisy Jones & The Six, gebaseerd op de bestseller van Taylor Jenkins Reid, is een muzikale dramaserie over de opkomst en het verval van een beroemde rockband.

Daisy Jones & The Six

In 1977 stonden Daisy Jones & The Six aan de top van de wereld. Met twee charismatische zangeressen aan het hoofd – Daisy Jones (Riley Keough) en Billy Dunne (Sam Claflin) – is de band opgeklommen van anonimiteit naar wereldfaam. En vervolgens, na een uitverkochte show in Chicago’s Soldier Field, stopten ze ermee. Nu, tientallen jaren later, stemmen de bandleden er eindelijk mee in om de waarheid te onthullen. Deze serie vertelt het tragische maar herkenbare verhaal van hoe een iconische band implodeerde op zijn hoogtepunt.

Waar komt ‘t verhaal vandaan?

Maker en schrijfster Taylor Jenkins Reid heeft bevestigd dat de serie fictie is en dat er geen waargebeurde verhalen verteld worden. Maar.. ze vertelt wel dat ze geïnspireerd werd door de wereldberoemde band Fleetwood Mac en dan met name door de relatie tussen Stevie Nicks en Lindsey Buckingham. Als je de serie kijkt dan hoor en zie je ook wel gelijkenissen.

Daisy Jones & The Six

Fleetwood Mac-Stevie Nicks heeft zelfs laten weten dat ze de serie geweldig vond en dat ze heel veel dingen herkent: “Just finished watching Daisy Jones + the 6 for the 2nd time. In the beginning, it wasn’t really my story, but Riley seamlessly, soon became my story. It brought back memories that made me feel like a ghost watching my own story. It was very emotional for me.” Nou, als dat geen compliment voor de serie is?

De cast

In de serie spelen Riley Keough als Daisy Jones, Sam Claflin als Billy Dunne, Camila Morrone als Camila Dunne, Will Harrison als Graham Dunne, Suki Waterhouse als Karen Sirko, Josh Whitehouse als Eddie Roundtree, Sebastian Chacon als Warren Rojas, Nabiyah Be als Simone Jackson en Tom Wright als Teddy Price, met een speciaal gastoptreden van Timothy Olyphant als Rod Reyes.

Het tweede seizoen van The Summer I Turned Pretty is eindelijk te zien