Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 14 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Het tweede seizoen van The Summer I Turned Pretty is eindelijk te zien

Als je The Summer I Turned Pretty nog niet gezien hebt, dan mis je echt wat. De serie op Prime Video is nóg een serie van Jenny Han, die ook To All The Boys I’ve Loved en XO, Kitty uit haar mouw heeft geschud. De serie is fijn om naar te kijken maar soms ook pijnlijk, het is niet allemaal unicorns en rainbows. Het gaat dan wel om jonge liefde, maar ook om depressie en ziekte. Echte dingen dus. Het nieuwe seizoen is vanaf vandaag te zien!

The Summer I Turned Pretty

In het eerste seizoen ging Belly, net zoals elke zomer, naar haar geliefde vakantiehuis in Cousins. Maar.. Belly werd bijna 16 en dat betekent dat de pubertijd zijn werk had gedaan. De jonge ongemakkelijke Belly met beugel en bril was opeens een mooie jonge vrouw. Dat viel ook haar jeugdvrienden Conrad en Jeremiah op, die opeens voor haar gingen strijden. Maar het is geen simpele liefdesstrijd, want de moeder van Conrad en Jeremiah, Susannah, is ernstig ziek. Van haar is ook dat mooie vakantiehuis, zij zijn als familie. Hoe gaan ze daar mee om, nu ze weten dat de overlevingskansen van Susannah heel erg klein zijn?

Seizoen 2

Vroeger keek Belly uit naar haar terugkeer naar Cousins Beach, maar nu Conrad en Jeremiah om haar hart strijden en de kanker van Susannah is teruggekeerd, twijfelt ze of de zomer ooit weer hetzelfde zal zijn. Wanneer een onverwachte bezoeker de toekomst van Susannah’s geliefde huis in gevaar brengt, moet Belly haar vrienden bij elkaar brengen en uitzoeken waar haar hart nu werkelijk thuishoort.

Wekelijks een nieuwe aflevering

En okeeee.. niet het hele seizoen is al te zien. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering.

Over de schrijfster

Jenny Han is de bestverkopende schrijfster van de To All the Boys I’ve Loved Before- en The Summer I Turned Pretty-series van The New York Times. Haar boeken zijn uitgegeven in meer dan 30 talen. Voor televisie creëerde ze twee nieuwe series gebaseerd op haar boeken – Prime Video’s The Summer I Turned Pretty, waarvan ze uitvoerend producent en mede-showrunner is, en de Netflix-serie XO, Kitty, een spin-off van het To All the Boys-universum, waarvan ze ook uitvoerend producent en mede-showrunner is. Voor film produceerde ze alle drie de films in de wereldwijde hittrilogie To All the Boys van Netflix. Han woont in zelf Brooklyn, New York.

Waarom jij in je twenties nóg een ‘party girl era’ meemaakt