Audrey Garot
Audrey Garot Drankjes 17 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Cheers! Zo maak je het drankje ‘Kir Royale’ uit Emily in Paris

We zijn dol op de serie Emily in Paris en het derde seizoen hebben we dan ook in één dag gebinged. Helaas moeten we waarschijnlijk wel weer een heel jaar wachten op het vierde seizoen, want ook deze is al aangekondigd. In de tussentijd kunnen we in ieder geval wel een troostdrankje gebruiken, aangezien we onze favoriete serie moeten missen. En met het populaire drankje uit de serie ‘Kir Royale’ moet dat zeker wel lukken.

Cheers!

Zo maak je het drankje ‘Kir Royale’ uit Emily in Paris

In het tweede seizoen van Emily in Paris was te zien dat Emily samen met haar ex-collega’s Luc en Julien op een terras zit om te vieren dat ze werkeloos is. En dat doen ze natuurlijk met een lekker glaasje alcohol, maar het is niet zomaar iets, want het is het drankje ‘Kir Royale’. Emily had er nog nooit van gehoord (en wij eerlijk gezegd ook niet), maar het beviel haar enorm goed! Luc vertelt in de serie dat het een lekker drankje is voor als je lekker aan het luieren bent. Sounds goood!

Dit is hoe je het drankje maakt

Wij dachten eerst dat het drankje ‘Kir Royale’ bedacht was voor de serie Emily in Paris, maar niks is minder waar. Het is namelijk al een bestaand drankje! Ook is het super makkelijk om zelf te maken en heb je hier helemaal niet veel nodig. Het enige wat je nodig hebt, is een Crème de Cassis, een zoete, donkerrode likeur gemaakt van zwarte bessen. Je kan bijvoorbeeld deze van De Kuyper gebruiken en daarnaast heb je nog wat champagne nodig.

Schenk vijftien milliliter van de Crème de Cassis in een champagneglas en voeg daar wat champagne bij, totdat het glas vol is. Als je niet van champagne houdt, maar wel een wijnliefhebber bent, kan je ook kiezen voor een droge mousserende wijn. Garneer als laatste het glas met wat rood fruit om het wat op te leuken. Et voilà, je hebt je eigen ‘Kir Royale’!

@clivesclassiclounge

#HowTo make a #kir #royale #cassis #champagne #fyp #cocktail #cocktails #bartender #mixology #barlife #bartok #drinktok #drink #bartenderlife #xyzbca

♬ Paris Loves Lovers (Instrumental) – Cole Porter (composer), The MGM Studio Orchestra

De Emily In Paris-McBaguette is nu daadwerkelijk te koop in Frankrijk