Emma Toussain
Emma Toussain Geld 31 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

Leven als Emily In Paris? We hebben uitgerekend: zo veel kost dat je

Helaas: Emily in Paris seizoen 4 laat nog even op zich wachten dus ondertussen moeten we het doen met de eerste drie seizoenen die nu op Netflix staan. Als we de serie kijken kunnen niet anders dan ons afvragen.. hoe veel geld heb je eigenlijk nodig om te leven zoals Emily in Parijs?!

Emily in Paris: een kostenplaatje waar je u tegen zegt

Een jaar nadat Emily voor haar droombaan van Chicago naar Parijs is verhuisd, staat ze voor een lastige uitdaging. Zowel op werk als in de liefde moet ze keuzes maken die niet in de laatste plaats bepalend zijn voor haar toekomst in Frankrijk. Ondertussen blijft ze zich onderdompelen in de avonturen die het leven in Parijs met zich meebrengt en dat zorgt voor verrassende wendingen. Hoe zit dat nou met Gabriel en Camille?! We weten pas hoe het met onze Emily verdergaat in seizoen 4, maar ondertussen zijn wij ook wel heel erg benieuwd naar iets anders. Want uh – hoe veel geld heeft Emily eigenlijk nodig om zo voor de dag te komen? Om te leven in Parijs? Wij rekenen het (ongeveer) uit.

Als eerst: haar salaris

Volgens de website Glassdoor ligt het salaris voor een brand manager in Parijs tussen de 41 duizend tot 75 duizend per jaar. Emily werkt natuurlijk wel vanuit een bedrijf in Amerika, waar de lonen vaak hoger liggen. Ook werkt Emily in voor klanten in het hogere segment dus laten we dan uitgaan van die 75 duizend euro.

Daarnaast is Emily ook influencer en vergaarde ze in een aantal dagen meer dan 25 duizend volgers en dat loopt natuurlijk nog steeds op. Emily zal naast haar werk als brand manager ook wat deals doen met klanten. Stel je voor dat Emily 1000 euro per post krijgt en ze doet 20 van die dealtjes per jaar? Nog zo’n extra 20 duizend euro op haar rekening. Zo komt ze uiteindelijk op zo’n 95 duizend euro per jaar uit, wat best lekker is als je in zo’n dure stad als Parijs woont.

Waar geeft ze het aan uit?

Haar appartementje op de vijfde verdieping aan Place De L’Estrapade

Als je zoekt in de omgeving van Place De L’Estrapade dan vind je soortgelijke appartementjes voor €1662. Natuurlijk komt daar ook nog gas, water en licht bij dus reken dan op zo’n €1800. Best een flink bedrag in je eentje, maar je kan natuurlijk ook een vriendin (zoals Mindy) zoeken om je appartement mee te delen. Nou, 1800 delen door 30 dagen?

60 euro per dag aan woonkosten, 1800 euro per maand.

Haar sport-en  beautyroutine

Emily kiest voor een goedkope sport om haar ochtend mee te beginnen (joggen, hoef je geen duur sportschoolabonnement voor te nemen) maar maakt het zelf vrij prijzig met haar sportoutfit. In seizoen 1 bestond haar outfit uit een witte Chanel tip van €2850, Nike’s Air Zoom Pegasus 36 Trainers van €130 en zwarte Cotton On tights van €40. Een whopping 3020 euro voor haar jogsessie dus.

Na het joggen is het tijd om te douchen en te beginnen aan de make-uproutine voor de dag. In Emily In Paris laat ze niet heel veel producten zien, maar in Vogue Beauty Secrets onthulde actrice Lily Collins haar perfecte Parisian make-up look. Het totale kostenplaatje is dan ook niet mis: 771 euro aan beautyproducten gebruikt.

Haar dagelijkse kleding

Daarnaast ziet Emily er altijd tip top uit als ze naar werk gaat en ze haar haar designeroutfits zeker niet in de kast liggen. In één van de afleveringen droeg ze een Agnès b. Rue du Jour top van €192, een Philosophy di Lorenzo Serafini miniskirt €250 en gele griem van €460. Ook droeg ze Christian Louboutin laarzen van €2395 én een tas van Elie Saab €952.

Totale kostenplaatje? 4249 euro. En dan hangt haar kast nog vol met heel veel andere dure items 😉

Avondeten

Als drukke Parisienne hebt je natuurlijk pas ‘s avonds laat tijd voor diner en dat doe je in je favo restaurant: in het geval van Emily zit ze graag bij Gabriel. In een aflevering bestelt ze een steak €26 een een goed glas rode wijn van €18. Avondeten? 44 euro.

Totaalplaatje?

Hou je vast: Emily gebruikt voor zo’n 8144 euro aan spullen en diensten op een dag. Natuurlijk zitten er wat haken en ogen aan, want natuurlijk betaal je niet elke dagn 700 euro voor je skincare, die producten bouw je zorgvuldig op. En je koopt die kledingitems ook maar één keer, desalniettemin is het duidelijk dat Emily houdt van duur.

Deze Netflixserie is een combi van Emily in Paris en The Devil Wears Prada – wil je zien