Audrey Garot
Audrey Garot Reality 15 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Lando is de winnares van Holland’s Next Top Model 2022: ‘Het is allemaal zo onwerkelijk’

Vorige week konden we al het eerste deel van de finale van Holland’s Next Top Model bekijken op Videoland. Hierin was te zien dat Esmee op het allerlaatste moment nog afviel en dus stonden Jazz, Lando en Philip in de finale. Afgelopen week kon heel Nederland stemmen op hun favoriet in de hoop dat zij er met de winst vandoor gaan. Gisteren stond dan eindelijk het tweede deel online en rest er eigenlijk nog maar één belangrijke vraag: wie heeft er gewonnen?!

Het spannendste moment is aangebroken.

Lando is de winnares van Holland’s Next Top Model 2022

De modellen hebben wekenlang keer op keer gestreden voor hun plekje in de finale door de verschillende photoshoots, go-sees en zenuwslopende eliminaties. Jazz, Lando en Philip hebben hun finaleplekje dan ook zeker verdiend. Toch kan er maar één de echte winnaar zijn en dat is… Lando! Congrats, girl! Zij kreeg uiteindelijk de meeste stemmen van de kijkers thuis en gaat er dus met de winst vandoor. En hoewel dat al een hele prestatie is, krijgt ze ook nog een modellencontract bij The Movement Models én een interview en hoofdrol in een photoshoot voor Vogue Nederland. Wauw!

Lando kon bijna niet geloven dat zij het seizoen van Holland’s Next Top Model heeft gewonnen. “Het was net een droom, het is allemaal zo onwerkelijk. Ik stond ook echt te shaken en ik had een adrenalinekick”, vertelt ze aan RTL Boulevard. Zoals veel mensen weten die het programma kijken, is het model transgender en wordt daarom ook veel gesteund door mensen uit de LHBTIQ-gemeenschap. “Ze staan achter mij en dat voel heel erg fijn.” Om deze reden vond ze het ook extra belangrijk om te winnen: “We schrijven geschiedenis met z’n allen: wij mogen ook gezien worden.” En zo is het!

Jazz en Philip

Helaas voor de andere twee modellen, Jazz en Philip, ging Lando er met de winst vandoor. Maar wat hebben zij het ontzettend goed gedaan. Zo won Jazz zelfs meerdere opdrachten in het programma en ook Philip ging elke aflevering fluitend door naar de volgende ronde. Wij weten zeker dat ook zij het enorm ver gaan schoppen in de modellenwereld!

Thijs Boermans krijgt gezichtsbehandeling in bed en fans weten wel door wie