Audrey Garot
Audrey Garot Celebrities 19 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Lil Kleine dubbel gecanceld: ook festivals willen hem niet meer na Club AIR-incident

Lil Kleine, oftewel Jorik Scholten, zou afgelopen weekend weer voor het eerst optreden sinds hij werd aangeklaagd én veroordeeld voor mishandeling. Begin dit jaar lekte er een filmpje uit waarop te zien is dat Jorik zijn ex-vriendin, Jaimie Vaes, mishandelt. Op dit filmpje zien we dat hij haar hoofd tussen de autodeur klemt. Deze actie heeft ervoor gezorgd dat Jaimie Vaes (gelukkig!) aangifte heeft gedaan tegen haar ex-vriend. Na deze mishandeling heeft Lil Kleine geen optredens meer gehad, totdat hij op het laatste moment werd toegevoegd aan de line-up van het TIKTAK Festival, maar mensen waren hier niet zo blij mee…

Geen comeback voor Lil Kleine.

Toch geen optreden voor Lil Kleine

Lil Kleine werd op het laatste moment nog toegevoegd aan de line-up van het TIKTAK Festival in Rotterdam. Na deze aankondiging kreeg het festival online héél veel kritiek, want mensen waren het er niet mee eens dat hij weer ruimte zou krijgen om op te treden. Na deze reacties heeft het festival actie ondernomen en hebben ze toch besloten om het optreden van Lil Kleine af te lassen. Zo kwam het TIKTAK Festival met het volgende statement: “Als organisatie van TIKTAK ligt onze focus op de muziek. Dit was de reden om de artiest Lil Kleine toe te voegen aan de line-up. In overleg met alle betrokken partijen hebben wij besloten dat Lil Kleine morgen niet zal optreden op het TIKTAK-festival. Ons festival staat voor inclusie en wij willen een positieve ervaring bieden aan al onze bezoekers.”

Thank the lord. 

Mishandeling Club AIR

Hoogstwaarschijnlijk heeft het incident in Club AIR ook iets te maken met de annulering vanuit het festival. In de nacht van donderdag op vrijdag is er namelijk een vechtpartij geweest waarbij Lil Kleine is betrokken (surprise). Hoewel het is bevestidt dat hierbij aanwezig was, zegt zijn advocaat wat anders. Volgens de advocaat van Jorik zou hij niet betrokken zijn bij de vechtpartij die heeft plaatsgevonden in Club AIR. Dit liet zij weten aan het ANP.

Hoe zit het nu eigenlijk met dat OM-onderzoek naar mishandeling door rapper Lil Kleine?