Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 8 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Lil Kleine brengt nieuw nummer uit: dit is wat we tot nu toe weten

Lil Kleine werd een jaar geleden gecanceld na de mishandeling van ex-vriendin Jaimie Vaes. Hij komt nu met een nieuw nummer en hij laat weten dat de tekst uit het nummer een persoonlijk verhaal is. Hij zou te lang stil zijn geweest en vind het tijd worden om zijn kant van het verhaal te vertellen. Vanaf 10 februari is het nummer te luisten.

Een lange stilte voor Lil Kleine

De muziekcarrière van Lil Kleine stond al een langere tijd stil nadat hij een jaar geleden werd gearresteerd, omdat hij werd verdacht van mishandeling. Via het internet werd een video verspreid waarin te zien zou zijn dat Jorik, de echte naam van Lil Kleine, zijn (inmiddels ex) vriendin mishandelde. De afgelopen weken stonden de twee tegenover elkaar in de rechtzaal om hun spullen te verdelen en voor een omgangsregeling met betrekking tot hun zoon Lío.

Wacht ff: Jaimie Vaes lekte dus zelf de beelden van de mishandeling

Muziek als uitlaatklep

Op Instagram deelt de rapper dat muziek zijn uitlaatklep is. “Ik brak door op mijn 16e en heb ongelooflijk veel succes gekend en records verbroken. Dit bracht mij ontzettend veel moois maar had ook een donkere kant. Roem, geld, drank en drugs is een gevaarlijke cocktail. Vanuit die cocktail ben ik in een relatie gestapt. In die relatie is het slechtste van ons beide naar boven gekomen maar is ook het allermooiste wat er is ontstaan. Lío.”

Nachtmerrie

Jorik vervolgt zijn verhaal met dat het afgelopen jaar voor hem een nachtmerrie is geweest omdat hij zijn zoon niet kon zien of spreken. “Maar hij is ook de reden dat ik de strijd met mezelf aan ga en probeer een beter mens te zijn die betere keuzes zal maken. Ik zal nooit de ideale schoonzoon zijn. Maar ik wil mezelf ook nooit meer verliezen. Ik heb heel lang getwijfeld of ik de tekst op de single van Boef moest doen. Zeker nu ik eindelijk weer contact heb met mijn kind. Maar dit komt uit mijn hart en moest er een keer uit.”

Afsluiten

Volgens de rapper zelf is hij lang genoeg stil geweest en zijn er veel verhalen waarin hij zichzelf niet herkent. Met dit nummer wil Jorik zijn kant van het verhaal vertellen. Hierbij zegt hij: “Aan het einde van de dag zijn we allemaal verantwoordelijk voor onze eigen keuzes. Voor mij is dit nummer een manier geweest om een hoofdstuk af te sluiten en hoop ik dat de toekomst er voor iedereen positief uit ziet.”

Bijzondere timing

De timing van het nummer is opvallend. Het nummer komt precies een week na het interview van Jaimie Vaes met Robbert Rodenburg online. In zijn programma Open kaart praat Jaimie openhartig over de situatie met Jorik en haar zoontje Lío. Bekijk hieronder alvast een voorproefje van het nummer die rapper Boef deelde op zijn Instagram.

Jaimie Vaes heeft een nieuwe liefde en dit is ‘m