Redactie
Redactie Confession 24 sep 2023
Leestijd: 4 minuten

Lisa (26): ‘Ik heb de trouwjurk gekocht die mijn beste vriendin wilde, maar niet kon betalen’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Lisa (26) over haar situatie.

“Ik heb de trouwjurk gekocht die mijn beste vriendin wilde kopen, maar niet kon betalen”

“Sinds eind 2022 ben ik verloofd met mijn vriend, waarmee ik al vijf jaar een relatie heb. Ik ben super blij en ben sindsdien bezig met de voorbereidingen voor onze grote dag, die in 2024 zal plaatsvinden. Ik heb al een prachtige locatie gevonden en ook al een jurk, maar daar is iets mee. Mijn beste vriendin is dit jaar al getrouwd en ik was haar maid of honor. We zijn al 15 jaar beste vriendinnen en hebben veel dingen voor haar bruiloft samen geregeld.

Zo zijn we natuurlijk ook samen met haar moeder en andere vriendinnen gaan kijken voor een trouwjurk. Na het bezoeken van verschillende winkels vond ze in de laatste bruidswinkel waar we waren de perfecte jurk. Hier was ze absoluut verliefd op, maar haar moeder vond het helemaal niks. Aangezien de mening van haar moeder erg belangrijk voor haar is en haar ouders haar trouwjurk betaalden besloot ze deze niet te nemen en een andere uit te kiezen. Deze vond ze uiteindelijk en ook in deze jurk zag ze er absoluut betoverend uit.”

Elisa (19): ‘Ik betaalde mijn vakantie met mijn creditcard, maar kan het niet afbetalen’

Trouwjurk kiezen

“Een paar weken geleden was het mijn beurt om op zoek te gaan naar een trouwjurk. Nadat ik was verloofd had ik mijn beste vriendin direct gevraagd of ze mijn maid of honor wilde zijn, dus dit keer ging zij met mij mee op zoek. Ik heb net als haar in verschillende winkels verschillende jurken gepast, maar niks sprong eruit voor mij. Ik voel me niet altijd even op mijn gemak in mijn eigen lichaam, dus een jurk moet mij echt goed zitten wil ik mij er zelfverzekerd in voelen. Na de afspraak van mijn beste vriendin zat de prachtige jurk die zij niet nam nog altijd in mijn hoofd. Toen we in de winkel aankwamen waar deze jurk was wist ik dat ik hem wilde passen. Ik had het erover met mijn moeder en zij zei dat ik hem best kon passen, maar het wel eerst aan mijn beste vriendin moest vragen. Zo gezegd, zo gedaan en zij zei dat ik hem best mocht passen.

Toen ik de jurk aantrok wist ik dat dit dé jurk was voor mij. Ik straalde van oor tot oor en mijn beste vriendin zag dit. Voordat ik ‘ja’ zei tegen de jurk, heb ik haar nog een keer gevraagd of ze het erg zou vinden dat ik deze jurk kocht en ze zei ‘ik zou wel jaloers zijn, maar als dit dé jurk voor jou is moet je hem kopen.’ Ik vond haar reactie super lief en koos er uiteindelijk voor om de jurk te kopen.”

Roos (24): ‘Ik ben in het geheim 2 collega’s aan het vetmesten omdat ze mijn vriendin belachelijk maakten’

Ruzie

“Maar nadat ik de jurk kocht veranderde alles. Ik kon merken dat mijn beste vriendin mij ontweek en ik besloot haar een bericht te sturen om te vragen wat er was. Hierop reageerde ze: ‘Je wist hoe graag ik deze jurk wilde voor mijn eigen bruiloft en het voelt als een steek in mijn rug dat jij hem gekocht hebt.’ Ik vroeg haar om af te spreken en dat deden we de volgende dag. We boden hier allebei onze excuses aan en ik dacht dat daarna alles in orde was.

Opeens liet mijn beste vriendin een maand niks meer van zich horen. Ik snapte hier niks van, want ik dacht juist dat alles goed was tussen ons. Nadat ik het zoveelste bericht naar haar stuurde reageerde ze eindelijk. Ze schreef dat ze niet kon snappen dat ik haar jurk had gekocht en dat dit duidelijk liet zien dat ik onze vriendschap niet waardeerde. Ik was in shock… Ik wist eerlijk gezegd niet wat ik moest zeggen en ik kon alleen maar huilen. Ook schreef ze dat ze twijfelde of ze nog wel mijn maid of honor wilde zijn. Mijn hart is gebroken, want als ik wist dat ze er zo over dacht had ik de jurk nooit gekocht. Alleen heb ik geen geld om nog een nieuwe jurk te kopen…”

Lana (19): ‘Ik krijg wekelijks geld van mijn gescheiden ouders, maar dat weten ze niet van elkaar’