Emma Toussain
Emma Toussain Confession 24 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Lola (18): Mijn beste vriendin bewerkt haar foto’s heel erg, moet ik daar wat van zeggen?

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week het verhaal van Lola.

‘Mijn beste vriendin bewerkt haar foto’s heel erg’

“Ik ben al jaren beste vriendinnen met mijn buurmeisje. Ze is mega lief, ze heeft alleen geen makkelijke thuissituatie. Ze gaat daarom af en toe met rare mensen om en ook drinkt ze 4 red bulls per dag, eet ze slecht en ze rookt ook. Dat moet ze natuurlijk zelf weten, alleen soms maak ik me wel zorgen om haar. Gelukkig hebben we hier wel vaak open gesprekken over en snapt ze mijn zorgen, ze vindt het alleen lastig om hier wat aan te doen. We gaan nu wel samen sporten, zo hoop ik haar een beetje te kunnen helpen met een wat gezondere levensstijl. Wat ik wel lastig vind, is dat ze op social media doet alsof er niks met haar aan de hand is. Dat ze wat kilo’s is aangekomen, dat shopt ze gewoon weg. Ook trekt ze haar huid glad en gooit ze er een aantal filters overheen.”

Onbegrip

“Ik weet dat iedereen zijn of haar leven mooier maakt via social media.. maar het helpt haar niet bij het oplossen van het probleem. Door zichzelf mooier te maken denken anderen dat er niks met haar aan de hand is. Laatst sprak ze af met een jongen die gemene opmerkingen had gemaakt over haar uiterlijk, omdat hij haar anders had ingeschat. Toen zat ze weer huilend op de bank bij mij.. ik help haar graag, maar moet ik hier iets van zeggen?”

Fia (21): ‘Ik moet mijn kin wekelijks ontharen anders heb ik een baard’