Demi Rutten
Demi Rutten Life 26 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Insider nieuws: deze 10 dingen wist je nog niet over Love Island UK

Sinds deze week kunnen we genieten van ons eigen Love Island, en ook het nieuwe seizoen Love Island UK is onderweg. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang, want in juni zullen de knappe islanders de villa betreden. Hier gaat veel geregel aan vooraf, en ook achter de schermen is het hard werken tijdens de opnames. Wij zetten 10 dingen voor je op een rij, die jij nog niet wist over Love Island UK.

Na het cancellen van Love Island 2020, wordt dit seizoen groter dan ooit.

Deze 10 dingen wist je nog niet over Love Island UK

Bigger and better, dat dachten de producenten van Love Island UK nadat het seizoen van 2020 niet door kon gaan door corona. Meer berichtjes, kampvuur bijeenkomsten en challenges, dit seizoen belooft heel veel moois!

Er komt heel veel kijken bij de voorbereidingen en opnames van een seizoen Love Island UK. Wij zetten 10 dingen op een rijtje, die jij waarschijnlijk nog niet wist over het programma.

1.Soms worden kandidaten gecast voor Love Island, en geven zichzelf niet op

Hoewel het grootste deel van de kandidaten zichzelf wel heeft opgegeven, kijken de producers ook goed rond op Social Media. Zo is de tweeling Jess en Eve uit vorig seizoen gecast via Instagram, en hebben ze Nas gezien in een YouTube-video.

2. De cast krijgt op zaterdag een vrije dag

Op deze dag wordt er niet gefilmd, en mogen de kandidaten een dagje naar het strand of worden hun haar en nagels gedaan.

3. De show heeft geen script

Hoewel vaak anders wordt gezegd, heeft de show geen script. De kandidaten zijn vrij in hoe hun verhaal loopt, en de producers passen in de loop van de opnames dingen zoals dates hierop aan.

4. De uitzending is niet chronologisch

De beelden die wij in de uitzendingen te zien krijgen, zijn niet altijd in chronologische volgorde. Er wordt een logisch verhaal gemaakt van de beelden, en dat is niet altijd in de volgorde hoe het ook echt gegaan is in de Love Island villa.

5. Wie maakt de villa schoon?

Een keer in de week komt er een schoonmaker die de villa netjes maakt en alle bedden verschoont.

6. Hoeveel alcohol mogen de kandidaten drinken tijdens Love Island?

Maar 2 glazen per dag. Het is geen Temptation Island dus.

7. De producers sturen de koppels niet aan

Het is aan de kandidaten met wie zij een koppel willen vormen, hierin proberen de producers niets aan te sturen. Wel proberen ze steeds om koppels te voorspellen, maar ze hebben het nog nooit bij het juiste eind gehad. Ouch.

8. Er is psychologische hulp aanwezig tijdens Love Island

Een programma als Love Island kan nogal heftig zijn. Na de ophef over het programma, naar aanleiding van de zelfmoord van 2 oud-deelnemers, wordt er meer aandacht besteed aan psychische hulp voor de kandidaten. Er is dus altijd iemand aanwezig om psychische hulp te bieden.

9. Er is héél véél beveiliging

Er staan hekken om de villa heen, die 24/7 beveiligd worden. Proberen naar binnen te sneaken, heeft dus geen nut.

10. Er hangen camera’s in de wc’s en er zijn geen klokken

Voordat je in paniek raakt, de beelden van de camera’s op de wc’s worden niet opgenomen. De camera’s hangen er alleen om in de gaten te houden of alles goed gaat met de deelnemers van Love Island.

Ook hangen er, net als bij Big Brother, geen klokken in de villa. De deelnemers weten dus al die weken niet hoe laat het is. Lijkt ons heel apart!

Lees ook: Hoe zit dit?! Heeft Ali van Love Island óók een vriendin thuis?