Soraya Vergouts
Soraya Vergouts Celebrities 29 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Monica Geuze vertelt in tranen over haar moeizame relatie met haar vader

Afgelopen zondag was Monica Geuze te zien op het programma Isola di Beau. In het nieuwe tv-programma van Beau van Erven Dorens laat hij gasten langs komen op het Italiaanse eiland Sardinië. Door het programma heen vertellen de gasten over hun leven en dat vooral op een diepzinnige manier. Afgelopen zondag was Monica te gast samen met Martijn Krabbé. En één ding is zeker, ze hebben het tijdens deze ontroerende aflevering niet droog kunnen houden.

Wat een powermama is ze!

Monica’s jeugd

We kennen Monica als een open en eerlijk persoon die alles in haar leven vastlegt op haar YouTube-kanaal. In 2014 is zij begonnen met haar vlogs en tot op de dag van vandaag worden deze video’s nog steeds massaal bekeken. We kunnen in haar video’s zien dat zij allerlei mooie dingen mag meemaken, maar ook zien we dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is.

Ze heeft wel eens aan haar kijkers verteld hoe lastig ze het had als puber. Dit heeft ze in 2015 bekend gemaakt in één van haar video’s. Het ging moeilijk op school, ze voelde zich niet op haar plek in Rotterdam, maar ook heeft ze wel eens verteld over haar moeizame band met haar vader. Buiten deze oude video om hebben we er niet veel meer over gehoord. Wat logisch is, want dit is een lastig onderwerp om steeds op te brengen en vooral in het openbaar. Tot afgelopen zondag, tijdens een aflevering van Isola di Beau kwam de topic over haar vader naar boven.

“Ik heb het goed gemaakt met mijn vader”

Tijdens de aflevering van Isola di Beau hebben ze het over het onderwerp ouderschap. Martijn Krabbé maakte een opmerking en dat raakte een gevoelige snaar bij Monica. “Ik begrijp niet waarom mensen hun kinderen in de steek laten” aldus Martijn. Monica Geuze vertelt daarna dat haar vader dat dus wel bij haar heeft gedaan. Ook al is het een lastig onderwerp, blijft ze erover praten en geeft ze ook aan dat ze haar vader nu wel begrijpt. “Ik kan het nu relativeren, omdat ik nu zelf moeder ben.” Jarenlang heeft ze geen contact gehad met haar vader, maar door de komst van dochter Zara-Lizzy is dit veranderd. Ze vertelt dat ze het initiatief heeft genomen om contact op te zoeken en daardoor is de band tussen hen hersteld. Door haar verhaal hebben beiden Beau en Martijn tranen gekregen.

Liefde voor Zara-Lizzy

Door de aflevering heen is het duidelijk te zien aan Monica Geuze hoe trots zij is op haar dochter Zara-Lizz en hoeveel zij van haar houdt. Zo cute! Ze praat dan ook over onvoorwaardelijke liefde die zij voelt bij haar dochter. Tevens komt haar co-ouderschap met ex Lars Veldwijk ter sprake. Beau vraagt of ze het lastig vindt om Zara-Lizzy alleen op te voeden, maar ze ziet dat heel anders. Met wat hulp van haar lieve vriend Rob, is het opvoeden prima te doen. Maar toch voelt ze wel dat haar verantwoordelijkheid over haar dochter honderd procent bij haar ligt.

Verder geeft Monica aan dat ze het soort van ‘fijn’ vindt dat Lars aan de andere kant van de wereld woont. “Het lijkt me ook moeilijk om co-ouderschap te doen wanneer hij bijvoorbeeld om de hoek woont. Want dan heb je je kind voor de helft van de tijd niet. Ik vind het een zegen dat ik al haar momentjes meemaak” zegt Monica.

De aflevering is terug te zien op RTL XL.