Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Lifestyle 18 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is ‘Nationale Drink Wijn Dag’ en je viert ‘t je met deze lekkere en betaalbare wijnen

Het is vandaag Nationale Drink Wijn Dag en dat is een goed excuus om een flesje wijn (of twee) open te maken. Zo slecht, als je het met mate drinkt, is wijn namelijk niet. Rode wijn reinigt bijvoorbeeld je gehemelte en ook zorgt het voor een betere spijsvertering. Nationale Drink wijn Dag moet natuurlijk wel goed gevierd worden.

Daarom zetten wij wat lekkere wijnen voor je op een rij.

Wijntrends

In 2022 zijn er nieuwe wijnsoorten die steeds populairder worden. Zo wordt een frisse rode wijn vaker gedronken. Dit is een rode wijn die je in de koelkast bewaard in plaats van in de voorraadkast. Ook Italiaanse wijnen blijven in 2022 gewoon favoriet. Wel komt er een verandering in de soort druif die gebruikt wordt, zo worden steeds meer Italiaanse wijnen gemaakt van nieuwe of bijna uitgestorven druifsoorten gemaakt. Zoals Roero Arneis (frisse witte wijn) en Susumaneillo (rode romige krachtige en fruitige wijn).

Naast deze twee wijnen zijn er nog een aantal goedkopere aanraders.

1. Château Coulon (rood)

Deze Franse rode wijn is biologische en heeft een goede prijs van €5.99. Vandaag is de wijn bij de Albert Heijn zelfs in de aanbieding voor €4,49. De wijn heeft een fruitige, stevige en krachtige smaak maar is tegelijk ook zacht en is lekker bij rund, varken maar zeker ook bij groenten uit de oven.

Deze wijn koop je bij de Albert Heijn.

2. Château Camplong (rood)

Deze Franse wijn heeft een prijs van €5,29. Ook deze wijn is vandaag in de aanbieding bij de Albert Heijn voor €3.97 De wijn heeft een volle, kruidige smaak maar is niet heel zwaar en is lekker bij kipgerechten en vegetarisch eten.

Deze wijn koop je bij de Albert Heijn.

3. Cantina LaVis (wit)

Deze Italiaanse witte wijn heeft een prijs van €9,29. Het is een lekkere sauvignon blanc en heeft een frisse en opwekkende smaak en is lekker te drinken bij salades en Thaise mosselen.

Deze wijn koop je bij de Gall en Gall.

4. Danie de Wet (wit)

Deze Zuid-Afrikaanse witte wijn heeft een prijs van €6,99. Het is een chardonnay en heeft een frisse en volle smaak en is lekker te drinken bij kipgerechten en pasta.

Deze wijn koop je bij de Plus.

5. Neleman (rosé)

Deze biologische Spaanse Rosé heeft een prijs van €5,99. De rosé heeft een lichte en verfrissende smaak en is lekker te drinken als eetlust-opwekkende drank bij een salade en barbecue.

Deze wijn koop je bij de Jumbo.

6. Saint Roche (rosé)

Deze biologische Franse Rosé heeft een prijs van €6,29. De rosé heeft een droge smaak en is lekker te drinken bij vis en salade.

Deze wijn koop je bij de Albert Heijn.

Voor eens en altijd: smaakt dure wijn écht beter?