Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 12 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Girl power: deze twee Nederlandse vrouwen debuteren dit jaar op de Olympische Winterspelen

Volg jij ‘t een beetje? De Olympische Winterspelen? De 24e editie van deze sportwedstrijd is een heus spektakel en TeamNL is wel erg sterk dit jaar. Er zijn heel veel nieuwe mannelijke-en vrouwelijke atleten naar China afgereisd om te gaan strijden om die felbegeerde gouden plak. Toch zijn er een paar debutanten die je in de gaten moet houden.

Wie zijn dat en wanneer kan je ze zien?

Olympische Winterspelen in Beijing

De Nederlanders doen het goed: met vijf gouden medailles staan we als land op de derde plek! Toch zijn er nog een aantal sporters die in actie moeten komen en daar verwachten we veel van. Ook zijn er een aantal veelbelovende debutanten die meestrijden en we hopen natuurlijk ook dat zij gaan winnen.

Jutta Leerdam

De blonde Jutta is al jaren bezig om aan de top te komen en ze staat dan ook bekend als een van de grootste schaatstalenten in de wereld. De 23-jarige is naast een geweldige schaatster ook nog eens razend populair op social media. Met haar prachtige verschijning (mooiste sportvrouw van Nederland 2019) en kennis van goede content genereert ze dagelijks duizenden views op haar foto’s en video’s. Inmiddels heeft ze al 2.1 miljoen volgers op Instagram en dat aantal groeit nog elke dag. Jutta komt uit Westland en heeft al een tijdje een relatie met schaatser Koen Verweij. De twee hebben zelfs een documentaire op Videoland, waar je ze kan volgen op weg naar de Olympische Spelen. Koen redde het nét niet, maar Jutta is klaar om te vlammen. Ze heeft er zin in, maar ze voelt ook druk. Ze moet en zal die gouden plak binnenslepen.

De schaatswedstrijd van Jutta is te volgen via discovery+ op zondag 13 februari vanaf 15.00 uur (500 meter) en donderdag 17 februari vanaf 9.30 uur (1000 meter).

Lindsay van Zundert

Na 46 jaar doet Nederland eindelijk weer mee aan het onderdeel kunstschaatsen! De 16-jarige Lindsay van Zundert vertegenwoordigd ons land in China en heel veel oud-kunstrijders kunnen hun geluk niet op. Linsday werd verliefd op het kunstrijden omdat ze de kunstschaatsbaan in de Efteling zo leuk vond. Lindsay is erg goed en we hopen dan ook dat ze ver komt. Wel is ze natuurlijk nog hartstikke jong, dus als het niet lukt, heeft ze nog heel wat jaar te gaan.

De wedstrijden van het kunstrijden met Lindsay zendt discovery+ op dinsdag 15 februari vanaf 11.00 uur en donderdag 17 februari vanaf 11.00 uur uit.

Heel veel geweldige atleten

Natuurlijk zijn er ook nog héél veel andere Nederlandse (en vrouwelijke) topatleten die je moet volgen. Zo hebben schaatsers Ireen Wüst en Irene Schouten al goud gewonnen en ook shorttrackster Suzanne Schulting heeft vandaag goud veroverd.

Voor het hele programma van de Winterspelen kijk je hier.

15 redenen waarom het zo geweldig is om single te zijn