Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 27 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom je vandaag nog de nummer 1 Netflix-serie ‘Wednesday’ wil bingen

Ben jij bekend met The Addams Family? Dit duistere en bizarre (maar ook fictionele) gezin is onderwerp van vele boeken en verfilmingen. In het originele verhaal ontmoet de familie man, die een familielid beweert te zijn. De Addams Family bestaat uit vader Gomez, moeder Morticia, dochter Wednesday en zoon Pugsley. De meest bekende film komt uit 1991, waar Christina Ricci de rol van Wednesday op zich neemt. Netflix lanceerde op 23 november een serie over Wednesday, maar dan in haar tienerjaren.

De oudste Addams-dochter wordt gespeeld door Jenna Ortega en ze maakt heel wat bijzondere dingen mee. De serie staat op nummer 1 in de hitlijst en kijkers zijn razend enthousiast over de performance van Jenna.

Wednesday Addams

In Wednesday volgen we de schooljaren van de 16-jarige Wednesday Addams aan de Nevermore Academy terwijl ze haar paranormale gaven onder de knie probeert te krijgen. Daarnaast probeert ze een gruwelijke seriemoordenaar tegen te houden die haar stad terroriseert en is ze bezig met het oplossen van een moordmysterie waarbij haar ouders 25 jaar geleden betrokken waren. En dat alles terwijl ze ook nog haar nieuwe en ingewikkelde relaties op Nevermore moet onderhouden.. het moet leren navigeren in het leven van een tiener. Wednesday is sarcastisch, maar ook ontzettend slim en heeft altijd haar woordje klaar.

De afleveringen zijn geregisseerd door Tim Burton. Hij staat bekend om zijn donkere humor, gothicstijl en referenties aan cartoons en horrorfilms. Burton maakt er een spektakel van, met prachtige beelden, mooie belichting en slimme en scherpe dialogen. Wednesday zelf straalt duisternis uit, maar het is toch een erg grappige serie waar veel humor in terugkomt. De bijzonder getalenteerde Jenna Ortega speelt Wednesday en dat doet ze fantastisch. Haar blik, de timing van de uitspraken en haar sarcastische karakter maken het personage helemaal af.

Al met al is het een binge-waardige serie die je echt gezien moet hebben. Helemaal op een regenachtige zondag, dus let’s go. Fun fact: Christina Ricci, de OG-Wednesday, speelt ook in de serie. Heb jij haar al gespot?

Ze zit zélfs op Twitter

Kan je geen genoeg krijgen? Wednesday zit zelfs op Twitter. Als je fan bent van haar sarcastische kijk op de wereld moet je haar zeker even volgen.

Je kunt Jenna ook kennen uit de serie ‘You’ op Netflix. Daar speelt ze Ellie, het zusje van de vermoorde Delilah.

6 celebrities die op een kinderachtige manier gedumpt werden door hun lover