Redactie
Redactie Confession 26 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Nienke (25): ‘Ik weet dat de vriend van mijn beste vriendin het met mannen doet’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt de 25-jarige Nienke over haar situatie.

Vriend van beste vriendin heeft seks met mannen

“Ik heb al jaren een grote vriendinnengroep. We zijn allemaal close, maar zoals in elke grote vriendinnengroep kan ik met de een beter dan met de ander. Een van mijn beste vriendinnen, laten we haar Guusje noemen, zit ook in deze groep. We kennen elkaar al sinds de middelbare school, waar we bij elkaar in de klas zaten. Ze heeft nu al een paar jaar een relatie met Tim, ook een goede vriend van mij. Ik ben zelfs degene geweest die Guusje en Tim aan elkaar heeft voorgesteld en de vonk sloeg niet veel later over.

Ze zijn al jaren gelukkig met elkaar en als ik Guusje mag geloven hebben ze ook een geweldig seksleven. Ik ben heel blij voor haar natuurlijk, maar zit nu al een tijdje met een knoop in mijn maag. Ik ben er namelijk achtergekomen dat Tim het naast Guusje ook met mannen doet…”

Roos (24): ‘Ik ben in het geheim 2 collega’s aan het vetmesten omdat ze mijn vriendin belachelijk maakten’

Confrontatie

“Hij heeft het niet ver weg gezocht, waardoor ik anderhalf week geleden achter zijn geheim ben gekomen. Toen ik samen met een vriendin op het terras zat hoorde ik achter mij twee mannen praten over hun spannende avonturen in de slaapkamer. Hier keek ik niet gek van op, want ik heb veel gekkere verhalen opgevangen op het terras. Maar toen de beschrijving van de jongen mij wel heel bekend voorkwam en ik toen ook nog Tim zijn naam hoorde vallen draaide ik mij om. Ik vroeg ze of het over de Tim ging die ik ken, liet ze zelfs een foto zien en ja hoor: de man bekende dat hij seks had gehad met Tim, de Tim die een relatie heeft met mijn beste vriendin.

Fieke (22): ‘Ik heb nog nooit gezoend, maar daar lieg ik over’

Je kan je vast voorstellen dat ik flink in shock was door deze informatie, maar ik wist direct wat ik moest doen. De volgende dag ging ik naar Tim om hem te confronteren. Het duurde niet lang voordat hij het toegaf en begon te smeken dat ik het niet aan Guusje zou vertellen. Dit was ik ook niet van plan, want ik vind dat hij het zelf moet vertellen. Dus ik gaf hem een keuze: of hij zou het haar binnen een week vertellen of ik zou het haar vertellen. Nu heb ik Guusje er nog steeds niet over gehoord, dus ik weet niet of hij het nou niet verteld heeft of dat zij het verbergt. Ik weet alleen dat ik een steeds vervelender gevoel krijg van deze hele situatie. Moet ik het haar nu alsnog gaan vertellen? Ik ben bang dat ik tussen hun in kom te staan. Help!”