Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 18 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Volgers gefrustreerd over photoshop-blunder Nikkie Plessen

Dat Nikkie Plessen niet vies is van een een filtertje hier of daar, dat weten we al lang. Zo lag de RTL Boulevard-presentatrice en modeontwerpster al eerder onder vuur door het posten een sterk vervormde foto. Een slecht voorbeeld? Veel volgers op Instagram vinden van wel.

Nikkie toch.

Vakantiefoto’s

Nikkie is momenteel met haar gezin op vakantie in Ibiza en dat laat ze maar al te graag zien op Instagram. In principe niks mis mee, behalve als je deze foto’s ook nog eens heel duidelijk bewerkt én vervormd. Juist om deze reden is er een heuse rel ontstaan onder haar volgers.

Presentator Tim den Besten ontdekte de blunder en hij reposte dan ook haar foto op zijn eigen verhaal met de tekst: “Haai haai. Ik ben Nikkie Plessen en ik verneuk graag jonge meisjes met mijn gestoorde photoshoppings, xxxxx”

Zie hier de foto in kwestie:

Het gaat om de eerste foto in haar slideshow, in de andere foto’s zien we leuke foto’s van en met haar kinderen. Laten we even inzoomen op dé foto: haar gezicht lijkt strakgetrokken en ook ziet haar knie er gek uit. Als je langer naar haar knie kijkt, zie je op dezelfde hoogte, een kromming in de trap. Dit wijst erop dat ze heeft geprobeerd om haar benen dunner te laten lijken, waardoor de omgeving vervormd is. Waarom?! Nikkie is toch goed in vorm?

Haatreacties

Ook haar volgers snappen er niks van en reageren massaal onder de foto. Een greep uit de reacties: “Je beïnvloedt jonge vrouwen en meisjes hiermee en ik vind dat zo iemand als jou met een groot bereik juist beter zou moeten weten”, “Ze heeft photoshop nog niet onder de knie… Of toch wel?…”, of “Zo zonde…. Photoshop”, en“dit valt mij echt al heeeel lang op. Even een filtertje oké maar dit vind ik echt TE”.

Wow, deze 18 Photoshop fails wil je écht zien

Niet de eerste keer

Nikkie heeft 528.000 volgers op Instagram, waarvan veel jonge meiden en vrouwen. Dit soort photoshop-acties kunnen leiden tot grote onzekerheid, helemaal als het niet duidelijk is dat het om een photoshop-actie gaat. Bij Nikkie is het wel degelijk zichtbaar, maar juist haar slordigheid zorgt voor grote frustratie.

Het niet de eerste keer dat de presentatrice betrapt wordt op photoshop. Vorig jaar was er ophef rondom een foto die ze zelf had geplaatst. RTL had namelijk eerder dezelfde (onbewerkte) foto geplaatst, waardoor volgers opeens een groot verschil zagen in het uiterlijk van Plessen.

Hoe is het nu met oud Temptation Island-deelnemers Jolien en Herbert?