Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty en Style 7 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Hallo Bambi eyes: 5 manieren om je ogen groter te laten lijken zónder make-up

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om je ogen groter te laten lijken met make-up. Denk aan een witte eyeliner in je waterlijn, het concealen van de donkere plekken onder je ogen en tightlining. Meer daarover lees je in dit artikel: zo laat jij je ogen groter lijken met make-up.

Alleen we begrijpen het ook als je geen zin hebt om met make-up aan de slag te gaan. Misschien is het (te) warm buiten, of wil je gewoon een dagje zonder make-up de deur uit. Kan je ook je ogen groter laten lijken zónder make-up? Het antwoord daarop is yes my friends, op de volgende 5 manieren.

Ogen groter laten lijken zonder make-up

1. Krul je wimpers

Je hoeft geen mascara te gebruiken voor opvallende wimpers. Als je een wimperkruller in de badkamer hebt liggen, pak die er dan eens bij. Hier vind je de beste wimperkrullers voor meiden die niet geloven in iets als ‘te lange wimpers’, met persoonlijke tips van de Beautify redactie.

2. Massage

Nog een manier om je ogen groter te laten lijken: geef jezelf eens een massage met je vingers. Gebruik hiervoor je ringvinger, dat is je minst sterke vinger en zo zorg je er dus voor dat je geen blauw oog krijgt na jouw massage. Maak ronddraaiende bewegingen om je hele oog heen, beginnend in de buitenste ooghoek, onderlangs en dan helemaal over het wenkbrauwbot heen.

3. Oogdruppels

Heb je vaak last van droge, vermoeide ogen? Dit is een veelvoorkomende klacht, vooral bij mensen die dagelijks lenzen dragen. Vermoeide ogen zien er vaak kleiner uit en hebben een rode gloed. Dit kan je voorkomen door altijd oogdruppels bij je te hebben – even druppelen en je hebt weer een frisse look.

4. Draag accentuerende kleding

Weet jij welke kleur kleding jouw ogen accentueert? Maak daar dan gebruik van! Bepaalde kleuren zorgen ervoor dat jouw mooie blauwe/groene/grijze/bruine kijkers mooier uitkomen en dat zorgt dan weer voor een frisse blik in je ogen.

5. Wenkbrauwen on fleek

Je wenkbrauwen zijn het visitekaartje van je gezicht. Als jouw wenkbrauwen geen goede shape hebben, kan dat ervoor zorgen dat jouw ogen kleiner lijken. Laat dus regelmatig je wenkbrauwen doen (of bepaal zelf jouw natuurlijke wenkbrauwvorm en ga aan de slag met een pincet) en profiteer van de voordelen.

Last van wallen onder je ogen? Dít zou een oplossing voor je kunnen zijn