Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty en Style 11 apr 2021
Leestijd: 1 minuut

Een visagist onthult dé hack om de natuurlijke vorm van je wenkbrauw te vinden

De laatste jaren is een goede wenkbrauw niet meer weg te denken, en het fijne is dat je er zelf mee aan de slag kunt. Alleen ligt het horror scenario van te dunne brows al gauw op de loer. We leren je je eigen wenkbrauwen vormen met een hack waardoor jij zonder problemen fleeky brows krijgt.

Visagist Riku Champo deelt hoe je gemakkelijk de natuurlijke vorm van jouw wenkbrauwen kunt bepalen. Deze hack kwam voorbij bij Mindbodygreen en we willen ‘m graag delen met iedereen die deze hack nog niet kent.

Het bepalen van de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen is essentieel, omdat je nooit teveel wilt afwijken van jouw natuurlijke vormen. Als je dat wel doet, dan kunnen je wenkbrauwen onnatuurlijk lijken en dat willen we liever niet. Die natuurlijke look is juist helemaal volgens de laatste trends.

Zo vind je de natuurlijke boog van je wenkbrauwen

In het boek I Am Beauty onthult visagist Riku Campo zijn hack om wenkbrauwen altijd on fleek te krijgen. “Pak een wenkbrauwpotlood, en plaats deze tegen de zijkant van je neus. Draai het potlood vervolgens diagonaal van je neusgat naar de buitenste rand van je iris. Waar het potlood nu je wenkbrauw raakt, is de plaats waar je wenkbrauw zou moeten buigen.”

Heb je met deze methode het punt bepaald waar jouw wenkbrauw af moet buigen naar beneden, dan kan je vanaf dat punt beginnen met je wenkbrauwen epileren, of natuurlijk bijtekenen op plekken waar je wenkbrauw minder vol is.

Deze hack werkt in principe voor iedereen, omdat je in de basis al kijkt naar de uiterlijke kenmerken. Het helpt daarnaast ook om je gezicht symmetrisch te houden. Want als we ergens een hekel aan hebben, dan is het wel het bijtekenen van ongelijke wenkbrauwen.

Van fluffy tot recht: dit gaan we allemaal doen met onze wenkbrauwen in 2021