Audrey Garot
Audrey Garot Reality 27 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Oh no! Onverwachte twist in de nieuwe aflevering van Expeditie Robinson en Twitter gaat los

Gisteren was het alweer tijd voor de vijfde aflevering van Expeditie Robinson. De Expeditie-leden zitten alweer een tijdje op het eiland en sommigen beginnen het moeilijk te krijgen. Vooral Laura en Thijs lijken het zwaar te hebben. En dan staat er ook nog eens een verrassing op hun te wachten..

En daar is de één blijer mee dan de ander.

Onverwachte twist in nieuwe aflevering Expeditie Robinson

Aan het begin van de aflevering moesten de drie kampen allemaal een nieuwe teamcaptain kiezen voor de individuele proef. Niek, Juultje en Dennis waren gekozen voor deze battle en moesten de strijd tegen elkaar aangaan. De drie speelden ‘tikkertje’ in het water en Niek was ongelofelijk snel en won dan ook de proef. Maar voordat ze aan de proef begonnen, verklapte presentatrice Nicolette dat er nog een ‘verrassing’ op hen stond te wachten. Aangezien Niek had gewonnen, kon hij hier zijn voordeel mee doen. Er stond namelijk iets onverwachts op het programma, namelijk de bekende Expeditie Robinson hussel. De teams zouden worden gemixt en omdat Niek had gewonnen, mocht hij als eerste kiezen.

Nieuwe teams

Uiteindelijk zijn er drie nieuwe teams gevormd in Expeditie Robinson en die zijn als volgt. Team groen bestaat uit Niek, Dzifa, Mike, London, Thijs en Rose. Team paars bestaat uit Juultje, Ferry, April, Niels, Devrim en Iliass en in team oranje zitten Dennis, Chatilla, Vincent, Liza, Laura en Harry. De nieuwe teams zijn gevormd, maar dan moeten de teamcaptains het slechte nieuws nog gaan vertellen aan hun oud-kampgenoten. Vooral Chatilla is geschrokken van het nieuws en ze is bang dat deze hussel nadelig voor haar kan uitpakken. Zo zegt Chatilla: “Ik schrik me helemaal rot. Ik voelde me de koningin op het eiland.”

Eilandraad

Omdat Niek de battle had gewonnen kon zijn team naar kamp West, waar ze konden genieten van hun overwinning. Hierna gingen team oranje en paars de strijd tegen elkaar aan in de immuniteitsproef. Team oranje verliest en zij moesten helaas naar de eilandraad. Hoewel Laura aangeeft dat zij het niet erg vindt om eruit gestemd te worden, aangezien zij zich niet goed voelt, bedenken Harry en Chatilla dat het misschien toch beter is om Dennis of Liza uit het spel te stemmen. Dennis is namelijk een sterke speler en Liza heeft een extra stem… Uiteindelijk hebben ze er toch voor gekozen om de zwakste speler, Laura, eruit te stemmen. Volgens veel Twitteraars geen verrassing, veel kijkers denken namelijk dat de tactiek van Harry en Chatilla werd gescript door de producenten van Expeditie Robinson om de eilandraad wat spannender te maken..

Dit deden Nicolette en Rick buiten de opnames van Expeditie Robinson om