Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 22 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Masturberen kun je leren! Les 3: Hoe voelt een orgasme?

Misschien ben je nog niet toe aan seks-seks. Maar ook al ben je dat wel en heb je al de tijd van je leven gehad met één of meerdere mannen, soms wil je gewoon wat tijd voor jezelf, met jezelf. Zelfbevrediging is niets om je voor te schamen. Het is juist hartstikke lekker.
Toch vraag je je misschien af hoe je jezelf nou het handigst, snelst, lekkerst tot een hoogtepunt kunt brengen. En hoe voelt dat eigenlijk, een orgasme? Hoe weet je of je bent klaargekomen?

In les 1 van Masturberen kun je leren draaide het om het ontdekken van de clitoris. En in les 2 hadden we het over ‘de techniek van het vingeren’. Maar nu je aan het experimenteren bent geslagen, vraag je je misschien af of je nu bent klaargekomen.

Hoe voelt een orgasme?

Een goede vraag. Volgens Anastasia Steele in 50 Shades of Grey voelt het alsof je in duizend stukjes uiteen gaat vallen. Maar weet je wat, voor jou zal het misschien heel anders voelen. En dat is helemaal niet erg.

Hoe weet je of je bent klaargekomen? Wat veel mensen zeggen is: als je er een orgasme hebt gehad, dan weet je wat het is. Maar ja, dat is toch ook best een vage omschrijving? Vinden wij althans.

Dit is wat klaarkomen is

In feite bestaat (het bereiken) van je orgasme uit vier delen. Eerst voel je opwinding, dan bouwt de spanning zich op tot je de plateaufase bereikt. Dit is als de spanning niet verder kan stijgen.

Vervolgens is er de ontlading, het orgasme dus. En uiteindeljk het herstel. Het orgasme zelf duurt vaak maar kort. Denk enkele seconden.

Je merkt dan dat alle opgebouwde seksuele spanning je lichaam wil verlaten. Je spieren spanning zich aan, ze trekken samen. Bij vrouwen kan het orgasme in fases komen, in golven. Het overspoelt je, dan kom je even bij en begint het opnieuw.

Dit was masturberen kun je leren

Gefeliciteerd, dit was les je hebt de cursus

Van zelfbevrediging ontspan je, je wordt er vrolijk van en je leert ervan om van je zelf en je eigen lichaam te houden. Bovendien leer je wat jij lekker vindt. En dat kan ook weer van pas komen als je met een man in bed ligt.

Kortom, vanavond vroeg naar bed voor wat tijd met jezelf.