Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Food 12 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben jij al bekend met O.R.S. poeder? Op TikTok gebruiken mensen ‘t massaal om een kater te voorkomen

Als wij jou zouden vertellen dat er een middel is dat een kater kan voorkomen zou je ons dan geloven? Wij geloofden het eerst zelf ook niet, maar volgens TikTokkers bestaat er toch echt een poeder (en dan nee niet de verkeerde soort) die dit doet. Geen hoofdpijn, niet zwak en de volgende dag ben je dus echt fris en fruitig. Hoe geweldig klinkt dat? Het middeltje heet O.R.S. en zou dus hiervoor kunnen zorgen.

Wat een uitvinding.

Kater en O.R.S. poeder

Als je een kater hebt zijn er een paar dingen die je kan doen om hier sneller van af te komen. Zo kan je een aantal (vette) dingen eten en ook is genoeg slapen een goede oplossing. Deze opties zijn prima, maar een preventieve oplossing voor een kater zou toch wel heel fijn zijn. Volgens Tiktokker en bekende oud-youtuber @joyindybosz zou O.R.S. poeder deze preventieve oplossing zijn. Ze startte de trend en andere TikTokkers volgen haar nu. In de video zien we hoe ze het drankje maakt – dat ze het drinkt na het uitgaan en vóór het slapen. We zien ook dat ze de volgende ochtend fris en fruitig wakker wordt.

@joyindybosz

ORS-poeder van Etos testen! Ik ben fan 🤪🥳

♬ JUMPIN JUMPIN DJ HORIZON – DJHorizon

Wat is O.R.S. poeder?

O.R.S. is een mengsel van zouten en glucose (druivensuiker), het zit in een zakje en heeft een poederachtige substantie. O.R.S. is eigenlijk bedoeld om te nemen als je waterdunne diarree hebt of moet overgeven. Het zal namelijk voorkomen dat je uitdroogt. Het enige wat je dus moet doen is de poeder uit het zakje in een glas water doen en dit opdrinken.

Werkt het echt?

Tiktokker @valbamibal probeert O.R.S. ook uit na een avondje stappen. Ook zij is positief over deze poeder: “ORS is mn nieuwe beste maat”, zet ze onder de video. Wel zijn er twee dingen die minder fijn zijn aan dit poedertje.. het eerste is dat het volgens Tiktokkers niet lekker smaakt. Het tweede is dat het je helaas niet kan helpen misselijkheid te voorkomen. Het helpt dus echt alleen puur tegen uitdroging en dat ‘brakke’ gevoel. Mocht je toch te veel drinken kan je dus wel misselijk worden.. even een FYI.

@valbamibal

ors is mn nieuwe beste maat

♬ origineel geluid – val

Gouden tip, dat O.R.S. – wij proberen ‘t graag zelf uit. Je kunt het poeder gewoon halen bij je plaatselijke supermarkt of drogist.

LOL! Dit is hoeveel jaren je spendeert aan brak zijn in je leven