Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 13 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Het is vandaag ‘International Day of Pink’: zo vier jij diversiteit door het dragen van roze

Het is vandaag ‘International Day of Pink’ en deze dag is in het leven geroepen om discriminatie, homofobie, transfobie en transmisogynie tegen te gaan en om groepen die dit dagelijks ervaren te steunen. Op deze dag dragen we roze kleding om diversiteit te vieren én uit solidariteit. De betekenis achter het dragen van de roze kleur op deze dag is ontzettend belangrijk en we raden jullie allemaal aan om jullie beste outfits uit de kast te halen. Maar.. hoe draag jij een stijlvolle roze outfit? We helpen je een handje op weg.

Zo vieren we diversiteit in stijl.

International Day of Pink

International Day of Pink is ontstaan nadat twee leerlingen van een middelbare school in Nova Scotia (Canada) iedereen op hun school vroegen roze te dragen als steunbetuiging aan een homoseksuele medeleerling die gepest werd omdat hij een roze t-shirt droeg. Nu is het een dag die op veel meer plekken ter wereld gevierd wordt en dat vinden wij héél erg leuk. Ook wij doen mee met vieren en dragen daarom vandaag roze.

Fun fact: het is ook nog eens woensdag dus je kan de hele dag ook quotes uit de film ‘Mean Girls’ citeren.. “On wednesdays we wear pink”. Heb jij hulp nodig bij het stijlen van de perfecte roze outfit? Dan ben je hier aan het goede adres.

Zuurstokroze

De kleur zuurstokroze is een van dé modetrends van 2022 en deze komt precies op het goede moment om de hoek kijken. Op International Day of Pink vier je dus niet alleen diversiteit (YAY!), maar doe je ook mee aan de modetrend van 2022. Onze Instagram-feeds worden momenteel volledig overgenomen door modellen en andere celebs in de mooiste outfits. Heel wat van hen zagen we tijdens Paris Fashion Week in de mooiste roze looks paraderen. We zijn dan ook helemaal geïnspireerd door deze geweldige looks en baseren deze shopping guide dan ook op die items. Toch is de kans groot dat je met een roze item in je kast deze look gewoon kan maken.

Photo by Edward Berthelot/Getty Images

1. Popeline blouse

De kans dat je deze blouse in je kast hebt hangen is groot, aangezien bijna elke vrouw afgelopen zomer in deze blouse rondliep. Dit item is ontzettend leuk en makkelijk te stylen. Draag een flared jeans met een zwarte top én deze blouse en je International Day of Pink look is helemaal af. Simpel but cute.

Zara
Zara
Zara
Zara
Zara

2. Straight broek met satijnen look

Satijn is in – en we’re here for it. Ben jij ook al in het bezit van zo’n soort broek? Dan heb je mazzel want dit broek is dan ook perfect voor International Day of Pink. Een roze broek is echt al een soort eyecatcher en daarom moet je de rest van de outfit simpel houden. Denk aan witte platform sneakers en een simpele oversized trui.

Gutsgusto
Gutsgusto
H&M
H&M
Converse
Converse

3. Roze shirt of trui

De meest simpele roze truien en t-shirts zijn zo te combineren tot een fantastische outfit. Combineer je roze shirt of trui met een beige blazer, een straight leg jeans én platform Dr.Martens en je outfit is af.

Bershka
Bershka
Bershka
Bershka
Bershka
Bershka
Dr. Martens
Dr. Martens

Wij zijn benieuwd hoe jij vandaag gekleed gaat!

Het is internationale puppy dag! Dit zijn de leukste TikTok-accounts over de trouwe viervoeter