Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 8 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Oh oh: deze oud-winnares van HNTM heeft haar prijzengeld nooit ontvangen

Het fenomeen reality-tv blijft toch altijd een beetje vaag. Is er een script? En hoe gaat het met de mensen na hun deelname aan zo’n productie? En wat gebeurd er met het prijzengeld dat velen winnen? Nou, in het geval van Nikki Steigenga niet zo veel. Deze oud-winnares van Holland’s Next Top Model onthult dat in de nieuwste YouTube-serie EN DAN? van mede oud-kandidaat Daelorian van der Kolk.

EN DAN? HNTM bespreken met Daelorian van der Kolk

“Ik dacht: binnen drie jaar krijg ik dat geld op mijn bank.” Maar dat bleek niet zo te zijn. In het contract stonden namelijk wat regeltjes waaraan Nikki zich moest houden, of ze zou het geld helemaal nooit krijgen. “Ik moest heupmaat 90 hebben. Doutzen Kroes heeft niet eens heupmaat 90. Dat wisten ze. Ik heb die maten niet en ik weet ook niet of ik ooit heupmaat 90 zou kunnen worden.” Ze denkt daarom ook dat ze haar hebben uitgekozen als winnaar en niet haar HTNM-collega Anke, die wél de juiste maten had.

Bekijk de hele video hieronder:

Nu ze een stuk ouder (en wijzer) is kan ze goed reflecteren op dit hele avontuur: “Ik zie nu wel in dat het bizar is dat ze je zo lekker maken en je zo erg iets beloven. En dan in één keer is het heel makkelijk: nee, we doen het niet meer, want kijk maar naar de kleine lettertjes. En dan is het gesprek ook klaar.” Nikki en haar ouders durfden ook het gesprek (of gevecht) niet aan te gaan.

Een nieuw seizoen

Holland’s Next Top Model is terug op de buis, maar dan new and improved. Met een nieuwe presentatrice (hiiii Loiza!) en een nieuwe insteek proberen ze het programma om te draaien. Het gaat nu om diversiteit en vooral om persoonlijkheid. Die ‘vleeskeuring’ van vroeger is het niet meer, maar het blijft natuurlijk wel gaan om de modellenwereld, die nou eenmaal hard kan zijn. We zijn heel erg benieuwd hoe dit seizoen van HNTM gaat uitpakken.

Holland’s Next Top Model keert terug en wordt gepresenteerd door een oud-winnares