Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Entertainment 15 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Geweldig! Patty Brard verschijnt in badpak op tv na controverse over Eloise van Oranje

Het is je vast niet ontgaan dat er vorige week veel te doen was om het badpak van Eloise van Oranje. Volgens velen wat het ongepast dat zij, als lid van de Koninklijke familie, in badkleding op tv verscheen. Gelukkig krijgt ze steun van alle kanten. Zo ook van Patty Brard, die op tv verscheen in badpak om een statement te maken.

GEWELDIG.

Wat is er precies gebeurd?

In de eerste aflevering van Het Perfecte Plaatje, wat afgelopen woensdag online verscheen, zien we de nieuwe hobbyfotografen die dit seizoen de strijd aangaan om de beste foto’s te maken. Nu niet in Nederland, maar het fotogenieke Zuid-Afrika. Er doen natuurlijk een hoop BN’ers mee, maar er zit ook een koninklijk tintje aan dit seizoen. Eloise van Oranje doet namelijk mee en dat zorgt bij sommigen toch wel voor wat rare ideeën. Dat Eloise namelijk niet in badpak op tv zou mogen, bijvoorbeeld. Nou, laat dat nou nét gebeurd zijn.

Omdat ze geen onderdeel meer is van het Koninklijk Huis sinds de troonwisseling (wel nog van de familie natuurlijk, beetje verwarrend) valt zij niet onder de strenge mediacode, waar Amalia en haar zusjes bijvoorbeeld wel rekening mee moeten houden. Vader Constantijn reageert op de situatie: “Mensen zoeken altijd naar commotie. Ik snap niet waarom daar commotie over is.”

Patty Brard neemt het op voor Eloise

Tijdens een recente uitzending van Shownieuws neemt Patty Brard het op voor Eloise. Ze gaat fel in tegen Jeroen Snel, die bij RTL Boulevard begon met het uiten van zijn kritiek. De uitzending begon met een heerlijk rijmpje: ”Jeroen Snel, mag dit wel?”

@pattybrard1955

#teameloise #magditwelvanjeroensnel @Shownieuws

♬ origineel geluid – Patty Brard

Patty geeft zelf aan dat deze actie spontaan bedacht is, om de gravin een hart onder de riem te steken. “Ik dacht: allemaal leuk en aardig dat social-mediagebeuren en iedereen die een lekkere hashtag #magditwelvanjeroensnel de wereld in had geroepen, maar ik dacht: waarom niet gewoon lekker vanavond op televisie in je badpak?”

In de uitzending wordt al snel duidelijk dat Patty het niet eens is met de heftige statements van Jeroen.  “Wat mij echt tegen de borst stuit – daar komen we zo op – dat Jeroen Snel niet de verantwoording neemt voor wat hij heeft gezegd. Het heeft in elk geval tot veel reacties bij BN’ers geleid.”

Wij houden van Patty.