Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 16 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Purple Hearts-ster Sofia Carson reageert op kritiek die kijkers hebben op de film

Deze maand verscheen eindelijk de langverwachte film Purple Hearts op Netflix. Fans begonnen natuurlijk direct met bingen en wij geven ze geen ongelijk. En hoewel ontzettend veel kijkers erg positief zijn over de film, kunnen andere kijkers Purple Hearts niet echt waarderen. Niemand minder dan Purple Hearts-ster Sofia Carson heeft nu op deze kritiek gereageerd.

“Purple Hearts is voor meisjes met racistische vriendjes,” schrijft een Twitter-gebruiker. OK.

Purple Hearts

De Netflix-film Purple Hearts volgt Cassie (Sofia Carson), een worstelende singer-songwriter, en Luke (Nicholas Galitzine), een onrustige marinier. Samen sluiten ze een overeenkomst om te trouwen voor militaire voordelen. Maar wanneer een tragedie toeslaat begint de grens tussen echt en schijn te vervangen.

Naast alle positieve reacties op de Netflix-film zijn er ook veel kijkers die Purple Hearts racistisch vinden. Zo schrijft een kijker op Twitter: “Purple Hearts is onze militaire propaganda die de invasie en dood van 1,2 miljoen Irakezen als roman gebruikt. Om nog maar te zwijgen van het feit dat hij zijn racistische vriend verdedigde en haar vertelde te gaan zitten en ermee op te houden toen ze hem riep nadat hij juichte met ‘op jacht naar een paar verdomde Arabieren’ 🤌🏻.”

Reactie Sofia Carson

Het duurde niet lang voordat de hoofdpersoon uit de film – Sofia Carson – op deze kritiek begon te reageren. Zij vindt namelijk niet dat de film racistisch is. “Waarom ik verliefd werd op de film, is dat het een liefdesverhaal is, maar het is zoveel meer dan dat,” vertelt ze aan Variety. “Het zijn twee harten, een rode, een blauwe, twee werelden uit elkaar, die echt zijn opgevoed om elkaar te haten. Door de kracht van liefde leren ze met empathie en mededogen te leiden en van elkaar te houden en te veranderen in deze prachtige tint paars.”

Ze vervolgt: “We wilden beiden partijen zo nauwkeurig mogelijk vertegenwoordigen. Wat ik denk dat ik als kunstenaar heb geleerd te doen, is mezelf van dat alles afscheiden en gewoon luisteren naar wat de wereld voelt en reageert met de film. Dat was zo prachtig overweldigend en zoveel mensen hebben zich gezien of getroost gevoeld door deze film. Dat is alles wat we zouden willen als filmmakers en als kunstenaars.”

Deze next level nailart wordt dé nageltrend van het jaar