Redactie
Redactie Beauty en Style 18 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Hey you little rebel! Doe de quiz en kom erachter welke tattoo bij jou past

Jij hebt geklikt en dat betekent dat jij wel heel erg nieuwsgierig bent naar een tattoo. Misschien heb je er al één of staat je hele linkerarm al vol. Hoe dan ook wil je weten welke tatoeage het best bij je past. Na het doen van deze quiz weet je in ieder geval zeker dat je het juiste laat zetten in de tattooshop.

Op Pinterest word je overspoeld door de hoeveelheid tatoeages. Van old school tatoeages tot minimalistische ‘tiny tattoos‘ en je ziet door de bomen het bos niet meer.

Doe de quiz en kom erachter welke tatoeage bij jou past

Twijfel je over je ontwerp of weet je eigenlijk helemaal niet waar je moet beginnen? Op basis van je persoonlijkheid hebben wij een type tattoo voor je uitgezocht die het best bij je past.

Is het geworden wat je wilde? Als je nog op zoek bent naar een goede tattoo artist om een tatoeage te laten zetten vind je hier onze lijst met de beste tattoo artists van Amsterdam.

Het genezingsprocess

Voordat je een tatoeage neemt is het handig om deze informatie eens door te nemen. Dermatoloog Dr. Liza A. Moore en tattoo artist Adam Makharita vertellen over het genezingsproces van een tatoeage. Het duurt ongeveer één maand totdat een tatoeage genezen is – in alle normale gevallen. Uitzonderingen zijn tattoos waar meer kleur in is verwerkt en bij tatoeages op je voeten/benen. Deze duren vaak langer dan wanneer je een tattoo laat zetten op bijvoorbeeld je arm. Hier lees je alle stappen.

Probeer er zo weinig mogelijk aan een tatoeage te zitten. Dit is een heel belangrijke tip, als je je tatoeage aanraakt voordat het genezen is kan het namelijk ontstoken raken. Je kan hier een soort protectie voor gebruiken tijdens de eerste week. Waarschijnlijk doet de tattoo artist al iets op je tatoeage om hem te beschermen voor de eerste paar dagen.

Daarna kan je de tattoo schoonhouden door hem voorzichtig te wassen met antibacteriële zeep. Je moet zelf weten of je dit gaat doen, het kan zeker geen kwaad.