Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 18 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

Regisseur van The Tinder Swindler werkt aan nieuwe docu en hier gaat ‘ie over

Begin dit jaar domineerde hij de Netflix-hitlijst: de Tinder Swindler. Deze zelfingenomen oplichter maakte heel wat los en mensen konden niet geloven wat ze zagen. De documentaire is gemaakt door regisseur Felicity Morris en zij vertelt nu dan ook weer bezig te zijn met een heel ander true-crime verhaal genaamd All merican Nightmare.

Àll American Nightmare

De documentaire All American Nightmare “gaat over een geweldige vrouw”, volgens Felicity in Variety. Maar deze vrouw werd slachtoffer van een ‘afschuwelijke misdaad’. Het gaat niet alleen over de moordenaar, maar vooral ook om de situatie waarin de vrouw zat. Daar is Felicity fan van, om verschillende kanten te belichten. “Er moet altijd een reden zijn om een verhaal te vertellen. Het moet niet alleen gaan over zo’n seriemoordenaar, maar ook om de maatschappelijke issues erachter. Het gaat over slachtoffers die niet worden geloofd, over de instellingen die ons moeten beschermen en toch schieten ze tekort. Voor haar, op een verschrikkelijke, verschrikkelijke manier.”

Tinder Swindler

Simon Leviev, wiens echte naam Shimon Hayut is, is een Israëlische oplichter die de datingapp Tinder gebruikte om vrouwen voor honderdduizenden dollars op te lichten. Hayut deed zich voor als de zoon van de Israëlische zakenman en de zogenaamde “King of Diamonds”, Lev Leviev. Hij gebruikte de naam Simon Leviev op Tinder en verleidde vrouwen met dure cadeaus en privéjets voordat hij hen enorme hoeveelheden geld aftroggelde.
Felicity vertelde juist de verhalen van de 3 meest prominente slachtoffers en hoe het kan dat je in zo’n truc trapt. Veel mensen snappen niet hoe je hem kan geloven, maar door deze personen aan het woord te laten snap je hun denkwijzen.

‘Tinder Swindler’ Simon Leviev gaat blijkbaar wel eens stappen met Lil Kleine en wij zijn compleet in de war