Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 9 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Roxeanne Hazes sleept moeder Rachel voor de rechter, dit is wat we tot nu toe weten

Vandaag reist de Nederlandse pers naar Utrecht om een rechtszaak tussen Roxeanne Hazes en moeder Rachel Hazes bij te wonen. Roxeanne had het liever geheim gehouden, maar inmiddels weet iedereen dat zij een rechtszaak heeft aangespannen tegen haar moeder. Dit zal gaan over de erfenis van haar vader André, je kent hem wel, Hazes. Hoe kan het nou dat er bijna twintig jaar na zijn overlijden nog steeds onenigheid is?

Onterechte erfenis van Hazes

Roxeanne beweert dat haar moeder er onterecht met de erfenis van haar vader vandoor is gegaan. Haar woordvoerder, Bernard Tomlow, liet in een verklaring weten dat zij het maandenlang geprobeerd hebben om er zonder rechter uit te komen. “Helaas blijft, gezien de gedane onderzoeken, er niets anders over dan dat de rechter de knoop doorhakt, hoezeer ook geprobeerd is om dit te voorkomen.”

Eerder dit jaar kwam de Privé met een verhaal over familie Hazes naar buiten. Volgens het blad was Rachel Hazes onder een bijzonder voorbehoud in het testament van de André Hazes opgenomen. Namelijk dat zij geen erfenis zou krijgen als ze gescheiden zou zijn van André Hazes senior of als de procedure daartoe zou zijn opgestart. Dit laatste is volgens Privé het verhaal. Rachel zou voor het overlijden van haar partner een echtscheidingsprocedure zijn begonnen die nooit is doorgezet.

Geheimen binnen familie Hazes

Rachel zou al bijna twintig jaar geheim hebben gehouden dat zij helemaal geen erfgenaam is van de volkszanger. Dit betekent dat alleen zijn kinderen, Roxeanne en André Hazes junior aanspraak maken op de erfenis. Zijn oudste twee kinderen, die de volkszanger met zijn ex-vrouwen kreeg, hebben de erfenis al gekregen.

De advocaten van Rachel Hazes hebben laten weten dat er niets klopt van de verhalen uit de Privé. Wel geven zij aan dat de rechtszaak over de erfenis gaat. Rachel is hierbij bereid om alle vragen van haar dochter te beantwoorden. Volgens haar is juist Roxeanne degene die dat aanbod af sloeg en een rechtszaak aanspande. Een interessant detail hierbij is dat de zaak niet alleen is aangespannen door Roxeanne, maar ook de testamentair bewindvoerder van Hazes senior.

Een pijnlijke situatie

André Hazes junior heeft eerder al aangegeven dat hij niet betrokken is bij de rechtszaak. “Dit is iets dat speelt tussen mijn moeder en mijn zus, ik sta daarbuiten. Het is wel pijnlijk dat het zo gaat bij ons in de familie.”

Verdere details over de zaak zijn niet bekend. Zowel de advocaat van Roxeanne als die van Rachel willen niet inhoudelijk reageren op de zaak. We wachten de uitkomst van de rechter dus nog even af.

Jahoor: André Hazes krijgt een eigen documentaire op Videoland